Szerző: mz

2000. szeptember 21. 21:53

Új Ericsson mobiltelefonok: A2618 és R310

Az Ericsson új készülékkel jelenik meg a piacon, az A2618-assal. A kisméretű, kétsávos GSM telefon az egyéni stílus kialakítását megkönnyítő színes, rápattintható elő- és hátlapokkal, hanghívás funkcióval és rendkívül könnyen kezelhető, fejlett menürendszerrel rendelkezik.

Az Ericsson új készülékkel jelenik meg a piacon, az A2618-assal. A kisméretű, kétsávos GSM telefon az egyéni stílus kialakítását megkönnyítő színes, rápattintható elő- és hátlapokkal, hanghívás funkcióval és rendkívül könnyen kezelhető, fejlett menürendszerrel rendelkezik.
Az új készülék egyedülállóan testre szabható, kívül-belül. Bekapcsoláskor teljesen grafikus kijelzőjén hangos animációval üdvözli gazdáját. A négysoros szövegkijelzés elősegíti a könnyebb érthetőséget, a fejlett menürendszer pedig az egyszerű navigációt. Lehetővé teszi 10 SMS sablon létrehozását, mely funkció kényelmesebbé teszi az ismétlődő SMS-ek küldését. SMS alapú WAP böngészője segítségével információt tölthetünk le az Internetről.
Az A2618-ast elsősorban olyan embereknek tervezték, akiknek ez az első mobiltelefonjuk. Számukra fontos a készülék külseje és személyre szabhatósága. Befolyásolja őket a divat, rajonganak a híres márkákért, de pénzükért igazi értéket szeretnének kapni. A másodlagos célcsoportba olyan üzleti felhasználók tartoznak, akik könnyen kezelhető, az üzleti élethez feltétlenül szükséges funkciókkal rendelkező, alacsonyabb árkategóriájú telefont keresnek.

Az Ericsson ugyanakkor bejelenti R310-es telefonjának forgalomba hozatalát. A mindössze 170 gramm súlyú telefon, por-, ütés és csepálló készülék, melynek különleges tulajdonságait a W. L. Gore & Associates által kifejlesztett védőmembránok, egy erős magnéziumkeret, gumibetétek, az új, gumiból készült Shark Fin (cápauszony) antenna és gumitömítések biztosítják.
Az R310-es olyan emberek számára készült, akik sok időt töltenek szabadtéri tevékenységekkel. Jó szolgálatot tehet például hegyikerékpárosoknak, kültéri fotósoknak, lesiklóknak, sífutóknak, természetjáróknak és terepfutóknak. Az R310-es ugyanarra a 3 V-os platformra épült, amelyre annak idején a T28-as is. A háromsoros, teljesen grafikus kijelző kedvezőtlen időjárási körülmények között is jól olvasható. A szilikontömítések és a Gore tex védőmembrán a mikrofon és a hangszoró védelméről is gondoskodik, ezzel biztosítva, hogy a víz nem szivárog be a telefonba.
"Vannak karórák, amelyeket nem kell levennünk ahhoz, hogy lezuhanyozzunk, illetve esőben is használhatók. Ugyanez vonatkozik az R310-es használatára is" - nyilatkozta az Ericsson részéről Patrik Bosschart, az R310-es készülék nemzetközi termékmenedzsere. "Ha poros lesz, ezt a telefont folyóvízzel le lehet mosni, sőt, zuhogó esőben is használható."
A telefon négy színben kerül piacra (üde narancs, tengerkék, mohazöld és napsárga), értékesítése vízálló úszó csomagban (Floating Pack-ben) történik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról