Szerző: Hlács Ferenc

2014. október 28. 11:26:00

Reklámmentes, fizetős verziót vezetne be a YouTube

Reklámmentes, fizetős felület bevezetésére készül a YouTube. A videómegosztó a hirdetésektől megadott díj ellenében megszabadítható mobil appok mintájára vezetné be az új szolgáltatást, amely a tervek szerint plusz funkciókkal is kiegészül majd.

Hamarosan fizetős szolgáltatással rukkolhat elő a YouTube. A videomegosztó vezérigazgatója, a Google hirdetési ágazatától átigazolt Susan Wojcicki a Code Mobile konferencián beszélt arról, hogy a vállalat már dolgozik az oldal új verzióján, amely az előfizetési díjért cserébe reklámmentes tartalmakat kínál majd a felhasználóknak. Az új konstrukció mellett a megszokott YouTube sem tűnik el.

Wojcicki szerint az új megközelítés több választási lehetőséget ad majd a felhasználóknak - miután számos alkalmazásban elérhető a hirdetésmentes, de fizetős használat lehetősége, a YouTube részéről is logikus lenne egy hasonló verzió bevezetése.  A The Wall Street Journal értesülései szerint a fizetős változat emellett plusz funkciókkal is kiegészülhet, noha az ezekkel kapcsolatban a vállalat nem árult el részleteket, ahogy arról sem, pontosan mikorra várható az előfizetéses konstrukció megjelenése.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

Mindezek mellett az sem kizárt, hogy a kezdeményezés összekapcsolódik majd a YouTube régóta rebesgetett streamingszolgáltatásával. Utóbbi debütálására idén nyáron hiába vártak az érdeklődők, pedig a Google-től nem szokatlan, hogy egy-egy szolgáltatást viszonylag korán, legalább béta formában elérhetővé tesz. A megjelenés mindenesetre továbbra is várat magára, noha a Wojcicki a konferencián elmondta, a cég rövid távú céljai között szerepel a pletykák szerint Music Key névre keresztelt termék elindítása - amely az eddigi információk alapján a Deezerrel, a Spotify-jal és a hasonló konkurenciával ellentétben a hanganyagok mellett koncertvideókkal is kiegészül majd.

Bár nem teljesen megszokott, már korábban is láthattunk a YouTube-tól fizetős megoldásokat, ilyenek a tavaly bevezetett előfizetéses csatornák, de a felhasználók az ingyenesen nézhető csatornák készítőit is támogathatják tetszőleges összeggel. A reklámmentes verzió vélhetően főleg a mobilos felhasználókat célozza majd, akiknek száma rohamosan növekszik: Wojcicki szerint a videómegosztó forgalmának már mintegy fele érkezik mobil eszközökről.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 21:33

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.