Szerző: Hlács Ferenc

2014. október 20. 15:22

HD felbontású pikoprojektort mutatott be az LG

Apró projektorról rántotta le a leplet az LG. A HD MiniBeam PH300 névre keresztelt eszköz HD felbontást és 300 lumenes fényerőt tudhat magáénak, ráadásul egy kisebb táskában is elfér.

A gyakorta méretes projektorok mellett a kisméretű eszközök is egyre gyakrabban tűnnek fel az egyes gyártók repertoárjában. Ilyen az LG legújabb kivetítője is, amely szintén a hordozhatóságot szem előtt tartva készült. A HD MiniBeam PH300 névre hallgató készülék kis mérete ellenére egész elfogadható felbontást vonultat fel, a hasonló pikoprojektoroknál gyakran látott 800x600 pixel környéki érték helyett - a kütyü nevéből is adódóan - HD, azaz 1280x720 pixeles képet ad. Ehhez 100000:1 kontrasztarány társul és miután LED-es projektorról van szó, a gyártó szerint 30 ezer óra üzemidőt várhatunk tőle.

A készülék legszélesebb pontján 113 milliméter, 85 milliméter hosszú, legvaskosabb része pedig 64 milliméteres, így egy kisebb táskában is kényelmesen elfér, ráadásul nehéznek sem mondható, a tömege 430 gramm. A projektorban egy 3000 mAh kapacitású akkumulátor található, ez egy feltöltéssel két és fél óráig szolgálja ki az eszközt, ami bőségesen elég egy-két hosszabb prezentációhoz, illetve akár a legtöbb film végignézéséhez is - persze a Gyűrűk Ura maratonhoz azért nem árt a töltőkábelt is berakni a táskába.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A HD MiniBeam PH300 kis méretéhez képest egészen tisztességes, 300 lumenes fényerővel dolgozik, ráadásul egy tőle 3,75 méterre lévő falra akár 100", azaz 254 centiméteres átlójú képet is ki tud vetíteni. A projektoron USB-portot is találunk, ezen keresztül pendrive-on, vagy akár telefonon tárolt dokumentumokat is megjeleníthetünk a vetítővásznon, ehhez a kütyü HD DivX és Office Viewer támogatást is kapott - de a HDMI csatlakozó sem maradt le róla. Mindezek mellett a gyártó Auto Vertical Keystone technológiáját is megtaláljuk a készülékben, ennek köszönhetően képes automatikusan beállítani az ideális vetítési szöget minimális képtorzítás mellett.

Az LG egyelőre nem árulta el, pontosan mennyibe fog kerülni a kis készülék, annyit azonban közölt, az még októberben kapható lesz a Latin- és Észak-Amerikában, Ázsiában és a Közel-Keleten, novemberben pedig további piacokon, többek között Franciaországban, Németországban és Spanyolországban is megjelenik.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról