HWSW

Prémium fitneszórát mutatott be az Intel által felvásárolt Basis

Hamarosan érkezik a Basis Peak, az Intel által nemrég megvett vállalat legújabb fitnesz- és egészségkövető okosórája. A viselhető készülék vékonyabb dizájnt, illetve kifinomultabb szenzorokat kapott és várhatóan novemberben kerül a boltokba.

Új okosórát mutatott be az Intel által idén felvásárolt Basis [1]. Az elsősorban fitneszkövetőnek szánt, Peak névre keresztelt kütyü [2] kissé ormótlan elődjéhez képest jóval kompaktabb fémből készült házat kapott, és egészségfigyelő funkciókból sincs benne hiány.

Éjjel-nappal figyeli a viselőt

Az előző verzióból ismert szenzorok itt is megtalálhatók, ráadásul némi ráncfelvarrást is kaptak: az optikai pulzusmérőbe például erősebb LED került a pontosabb mérések érdekében - a szívritmust ráadásul már edzés közben is képes mérni az óra, nem kell többé megállni az aktuális pulzus leolvasásához. A készülék emellett testhőmérséklet-érzékelőt, háromtengelyes gyorsulásmérőt, illetve a bőr ellenállását mérő GSR (Galvanic Skin Response) szenzort is kapott, utóbbi gyakorlatilag azt figyeli, hogy a felhasználó mennyire izzad, ebből pedig az aktivitásra, illetve akár a stresszességre vonatkozó információkat szűr le.

xAz érintőkijelző továbbra is fekete-fehér, Gorilla Glass 3 védi, az eszköz továbbá a gyártó szerint egészen 5 atmoszféra nyomásig vízálló, így akár úszás, könnyebb búvárkodás közben sem kell levenni. Az alvásfigyelő funkciók is bővültek, a kütyü a gyártó szerint képes automatikusan felismerni, hogy viselője mikor alszik el, nem kell külön jelezni, ha valaki lefekvéshez készülődik. A szívritmust az óra alvás közben is folyamatosan figyeli, valamint a már említett (az előző verzióénál szintén pontosabb) gyorsulásmérővel a forgolódást is képes követni.

Tekintélyes üzemidő

A Peak mindezek mellett egészségesebb életmódra is ösztökéli a felhasználót, többek között időről időre figyelmezteti, hogy az adott nap még mennyi testmozgásra van szüksége, illetve hogy hogy áll az aznap elégetett kalóriák terén, mindezt az óra Androidot és iOS-t futtató készülékekre is elérhető társalkalmazásán keresztül, amelyekhez Bluetooth LE segítségével kapcsolódik. Itt egyébként saját szokásokat is megadhatunk, amelyeket fejleszteni szeretnénk, az app pedig adott időközönként figyelmeztet majd rá.

A fentieken túl azért hagyományos okosórás funkciónak is jutott hely a kütyüben, azon - az első frissítést követően - megjelennek a telefonra kapott értesítések és üzenetek. A gyártó főként a fekete-fehér kijelzőnek köszönhetően 4 napos üzemidőt ígér, amelynek végén egy mágnesesen csatlakoztatható töltővel tölthető. A Peak ára 200 dollár környékén alakul és novembertől lesz kapható.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] https://www.hwsw.hu/hirek/52033/intel-basis-science-felvasarlas-fitnesz-okosora.html
[2] http://www.mybasis.com/
A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/52947/intel-basis-peak-okosora-fitnesz-viselhet-elektronika.html
Író: Hlács Ferenc (feradyr@gmail.com)
Dátum: 2014. október 02. 13:19
Rovat: digitális otthon