:

Szerző: mz

2000. szeptember 19. 22:31

Színes Handspring készülék októberben

A hírek szerint a Handspring hamarosan ismét tud újat mutatni a digitális személyi asszisztensek (PDA) piacán, ugyanis a jövő hónapban színes kijelzővel szerelt modellel jelentkezik.

A hírek szerint a Handspring hamarosan ismét tud újat mutatni a digitális személyi asszisztensek (PDA) piacán, ugyanis a jövő hónapban színes kijelzővel szerelt modellel jelentkezik.
A Visor Prism lesz a Handspring első színes készüléke. Valószínűleg erős ellenfele lesz a Palm ez évben korábban megjelent színes kézigépének, a IIIc-nek, hiszen míg ez utóbbi csak 256 szín megjelenítésére képes, a Handspring gépe 65000 színben pompázik. Állítólag elsősorban játékgépnek szánják, a vásárlók legalább egy játékot is kapnak mellé a csomagban. Ára 449 USD lesz, ami a többi színes kijelzőjű versenytárshoz képest kedvezőnek mondható.
A Prism 30 MHz-es Motorola Dragonball processzort és 8 Mbyte memóriát tartalmaz, lítium-ion akkumuolátora 90 mindössze perc alatt tölthető fel.
A Handspring új gépe is a PalmOS operációs rendszert, pontosabban annak legújabb, 3.5-ös változatát fogja használni. A PalmOS piaci részesedése saját területén 80 százalék körül mozog, a második helyen a Microsoft Windows CE - Pocket PC rendszere mozog - mely viszont már évek óta színes kijelzőjű gépeket működtet.
A Handspring másik új egysége a Visor Platinum, ára 299 USD lesz. Szintén a Motorola fent említett processzora dobog benne, memóriája is 8 Mbyte méretű, de kijelzője csak egyszínű lesz, és elemek működtetik. Szintén a PalmOS 3.5 változata fut rajta.
A Handspring várhatóan szeptember végén jelenti be VisorPhone modulját, mely egy miniatűr GSM telefon lesz. Saját akkumulátor működteti, a készülék bővítő foglalatába illesztve együttműködik a gép címjegyzékével. A modulhoz kapunk egy fülhallgatót, a telefonáláshoz szükséges mikrofon pedig a PDA-ba beépítve található. A modullal SMS küldésre is lesz lehetőség. Megvásárolni majd november könyékén lehet.
A PDA-k gyártói súlyos problémákkal küzdenek. A készülékek népszerűsége, a vásárlók által támasztott igény folyamatosan növekedik, ugyanakkor az alkatrészellátás akadozik. A mobitelefonok növekvő népszerűsége is növeli a hiányt, a termelési problémákat pedig csak 2002 tájékán lehet kezelni, amikor az újonnan épülő gyárak megkezdik működésüket. Addig valószínűleg marad az alkatrészhiány, ami miatt a Magyarországon meglehetősen borsosnak számító árak csökkenésére sem lehet számítani. (Bár személy szerint nem értem, hogy hazánkban miért kerül egy-egy készülék közel kétszer annyiba, mint külföldön.)
Az új Visor modellek megjelenése - a fentiek fényében érthetően - várhatóan nem hozza magával a régebbi készülékek árának csökkenését.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.