Szerző: Bodnár Ádám

2014. július 15. 14:06

Tovább menetel az NNG

Nyilvánosságra hozta 2013-es eredményeit az NNG. A navigációs cég bevétele továbbra is meredeken emelkedik, új fejlesztők felvételével szeretné fűteni a további bővülést.

2013-ban 46 százalékos bevételnövekedést könyvelt el az NNG, amely mára az ország legnagyobb szoftverfejlesztői közé tartozik. A cég közleményében ugyan nem hozott nyilvánosságra pontos adatot, de az Opten cégadatbázisból tudni, hogy 2012-ben 11,2 milliárd forint körül volt a bevétel, így 2013-ban minden bizonnyal meghaladta a 16 milliárd forintot is. Ez a bevétel szinte teljes egészében a szoftverek licencdíjából folyik be az NNG-hez.

A cég autóipari törekvéseit egyelőre teljes siker koronázza. A vállalat korábban a PDA-s navigációk piacán tett szert ismertségre, majd az itt megszerzett tudás birtokában lépett be az autóiparba, ahol kezdetben kimondottan a "low cost" megoldásokra koncentrált, hogy az autógyártók a tömegmodelljeik számára is elérhető áron tudjanak navigációt kínálni. az NNG technológiáinak elismertségét mi sem mutatja jobban, mint hogy a cég (nem hivatalos információk szerint) olyan exkluzív márkák autóiba is szállít szoftvert mint a Land Rover, a Jaguar, a Porsche, a McLaren vagy a Ferrari, a motorkerékpárok gyártói közül pedig (állítólag) a Harley-Davidson választott egyes modelljei számára az NNG által fejlesztett navigációt.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

"Rendkívül inspiráló azt látni, hogy Magyarország legjobb programozói csapatával, Budapestről tudjuk alakítani az iparág jövőjét és az emberek viszonyát a navigációhoz világszerte” – mondta Balogh Péter, az NNG társalapítója és vezérigazgatója. "Azt a célt tűztük magunk elé, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegyük a modern autós navigációs szolgáltatásokat, és innovatív fejlesztéseinkkel utat mutassunk a világpiacon a versenytársainknak. Tavalyi eredményeink is azt tükrözik, hogy irányban vagyunk, számos ötletünk van még, amelyre biztosan lesz kereslet." Az autóipari nyomulás nem csak bevételben, hanem a nyereségességben is látszik, az NNG üzemi eredménye a most kiadott közlemény szerint 70 százalékkal, a bruttó profitja pedig több mint 40 százalékkal emelkedett 2013-ban.

A vállalat célkitűzései továbbra is rendkívül ambiciózusak, ezek eléréséhez pedig a létszámát is lendületesen növelni tervezi az NNG. A közeli jövőben 180 munkatárssal, elsősorban fejlesztővel szeretné bővíteni csapatát a vállalat, így 2014 végére az alkalmazottak létszáma jóval 700 fő felett lehet.  Ez éves szinten több mint 20 százalékos gyarapodást jelent, amely már harmadik éve mondható el az NNG-ről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról