Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Júliusi patch-kedd: hat javítás Windows-hoz, IE-hez

Gálffy Csaba, 2014. július 04. 13:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Jövő hónaptól kötelező az Update 1 telepítése Windows 8.1-re és Windows Server 2012 R2-re, a júliusi csomag azonban még enélkül is elérhető lesz. Két kritikus javítás, Explorerekhez és Windows-okhoz.

Két, egyenként is kritikus frissítést ad ki a jövő héten esedékes, hagyományos patch kedden a Microsoft - jelentette be a cég szokásos előzetes figyelmeztetése. Az egyik az Internet Explorer támogatott verzióit, a másik a Windows-t érinti, mindkét esetben szükséges lesz a frissített rendszerek újraindítása.

Az Internet Explorer júniusban giga-frissítést kapott, múlt hónapban a Microsoft összesen 60 sebezhetőséget foltozott, a jövő heti pakk várhatóan nem lesz ekkora horderejű. Az IE7-8-9-10-11 mellett a Windows Server 2003-on futó IE6-ot is foltozó javítás kritikus besorolású, mivel távoli támadó minden felhasználói interakció nélkül futtathat tetszőleges kódot a megcélzott számítógépen. Szintén távoli kódfuttatást tesz lehetővé a másik, ezúttal a Windowsban található sebezhetőség. Ebben minden kliens-Windows érintett a Vistától a Windows 8.1-ig és a szerveres kiadások között is csupán az Itanium-verziók, valamint a Server Core telepítések számítanak kivételnek.

A maradék négy frissítés közül három kapott "fontos" besorolást, egy pedig "mérsékelt" fokozatú. A Microsoft nevezéktanában a kritikus fokozatot azok a sérülékenységek kapják, amelyek minden felhasználói interakció (biztonsági figyelmeztetés leokézása) nélkül kihasználhatóak és kódfuttatást tesznek lehetővé. A "fontos" kategóriába sorolt sebezhetőségek esetében megjelenik a figyelmeztetés, vagy a felhasználó explicit tevékenysége kell a hiba kihasználásához. A "mérsékelt" kategória olyan hibákat takar, amelyek ellen az alapértelmezett beállítások védelmet nyújtanak, egyes kikapcsolt funkciók esetén azonban kiszolgáltatottá tehetik a célpontot.

Fontos megjegyezni, hogy a jövő heti frissítéseket a Windows 7-felhasználók csak abban az esetben kapják meg, ha már telepítették az Internet Explorer 11-eshez áprilisban kiadott, kötelező frissítést. Szintén kötelezővé válik augusztustól az Update 1 telepítése a Windows 8.1 és Windows Server 2012 R2-t használó gépekre, a jövő havi javításokat csak azok a rendszerek tudják majd telepíteni, amelyek rendelkeznek az Update 1-gyel.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.