Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 19. 00:05

A Fortune magazin listája a világ legelismertebb vállalatairól

Már három éve egyfolytában a General Electric (többek között a Tungsram anyavállalata) vezeti a top listát - idén a Cisco Systems, a hálózati berendezés gyártó óriás átvette a 2. helyet a Microsoft-tól, amely így csak a harmadik helyen végzett, míg negyedik hely az Intel-é lett (a Microsoft-ot körülvevő negatív média hangulat miatt nem is csoda, hogy a Cisco megelőzte a Redmond-i szoftveróriást - a két cég között egyébként márciusban is lezajlott már egy helycsere, amikor a tőzsdei értéket nézve a Cisco 555,4 milliárd $-ral leelőzte az akkor 541,6 milliárd $ értékű Microsoft-ot).

Már három éve egyfolytában a General Electric (többek között a Tungsram anyavállalata) vezeti a top listát - idén a Cisco Systems, a hálózati berendezés gyártó óriás átvette a 2. helyet a Microsoft-tól, amely így "csak" a harmadik helyen végzett, míg negyedik hely az Intel-é lett (a Microsoft-ot körülvevő negatív média hangulat miatt nem is csoda, hogy a Cisco megelőzte a Redmond-i szoftveróriást - a két cég között egyébként márciusban is lezajlott már egy helycsere, amikor a tőzsdei értéket nézve a Cisco 555,4 milliárd $-ral leelőzte az akkor 541,6 milliárd $ értékű Microsoft-ot).

A Sony a hatodik helyen végzett a Fortune mostani listájában, a hetedik a Dell lett, míg a nyolcadik helyen a Nokia végzett. Összességében a csúcstechnológiai ipar adta a Top 10 hely közül hatot. A fennmaradó cégek a Top 10 listán a már említett General Electric, a Wal-Mart Stores (a legnagyobb amerikai kiskereskedelmi lánc), a Home Depot (barkács kiskereskedelmi lánc) és a Toyota Motor voltak.

A tavaly évben még olyan nagyságok is a Top 10 listán voltak, mint az IBM, a Hewlett-Packard, az AT&T, a Procter & Gamble és a DaimlerChrysler.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról