Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 19. 00:04

A Computer Associates 150 millió $-ért eladta a Sterling Software-t a Northrop Grumman-nak

A Northrop Grumman az ötödik legnagyobb amerikai védelmi beszállító (éves forgalmuk 9 milliárd $), az Computer Associates (CA) az egyik legnagyobb amerikai szoftvergyártó - a Sterling Federal Systems Csoportja pedig információtechnológiai szolgáltatásokat szállít különféle szövetségi védelmi szervezeteknek. A Northrop Grumman bejelentése szerint e csoportot (amelynek 1999-es forgalma 159 millió $ volt) a Logicon egységükkel fogják integrálni.

A CA tervei között tovább részlegek önállósítása ill. eladása szerepel, valamint az is, hogy bővítik az Interneten keresztül kapható termékek arányát. A CA az utóbbi tíz év során kb. 60 céget vásárolt fel, most a cég új elnök-vezérigazgatója, Sanjay Kumar elhatározta, hogy ezen is változtatni kell. A következő időszakban legalább negyedévenként egy részleget önállósít a cég, beleértve az iCan nevű alkalmazás-szolgáltató egységet. Kumar azt is kijelentette, hogy a cég nem érdekelt a Geac Computer megvásárlásában (a Geac az egyik nagy kanadai szoftvergyártó, amely vevőt keres mostanság), dacára annak, hogy egyes szakértők szerint a CA a Geac egyik potenciális vevője.

Hétfőn a CA részvényei 1,06$-ral, 3,74%-kal csökkenve 27,37$-on zártak. A CA részvényei idén 59%-kal estek vissza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról