Szerző: Gálffy Csaba

2014. április 16. 15:45

Elindult magyarul is a Prezi

Ötödik születésnapját ünnepli ma a Prezi, ennek alkalmából bemutatkozott a szolgáltatás magyar lokalizációja, így már teljesen magyar felülettel használható a prezentációkészítő.

A Prezi mindeddig nem rendelkezett magyar nyelvű felülettel, annak ellenére, hogy a szolgáltatás alapítói magyarok, és mind a fejlesztés, mind az üzemeltetés legnagyobbrészt Magyarországon, Budapesten zajlik. A ma öt éves születésnapját ünneplő szolgáltatás mától immár hivatalosan is elérhető magyarul, nyolcadik nyelvként az angol, a német, a francia, a spanyol, a portugál, a japán és koreai mellett.

A Prezi 2009-ben alakult, az elmúlt öt évben érett és népszerű szolgáltatássá nőtte ki magát, nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is, így a legfontosabb felvevő piacnak számító Egyesült Államokban is. A cég tavaly októberben jelentette be a 30 milliomodik regisztrációt, az azóta eltelt hat hónapban pedig átlagosan napi 55 ezer felhasználóval bővült a szolgáltatás, múlt héten így köszönthették 40 milliomodik új regisztrálót.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Árvai Péter, a cég egyik alapítója szerint a gyors növekedés annak köszönhető, hogy egyre nagyobb szükség van a hatékony kommunikációra a mostani, információ túltengéses korszakban. “Amikor prezentálsz, akkor minden mással harcolsz, hogy megszerezd a közönséged figyelmét. A Prezi pedig segít neked rendezni a gondolataidat és egy letisztult módon tudod átadni azokat, így a közönséged könnyebben megérti és megjegyzi az üzeneteidet” - magyarázza a Prezi esszenciáját Árvai.

A cég a hazai közösségnek is igyekszik visszaadni, egyrészt ennek a törekvésnek csak kis része a most bejelentett magyar lokalizáció. A Prezi (együttműködésben más hazai tech-cégekkel) évente több nemzetközi konferencián hoz Budapestre, saját épületében pedig ma avatja a House of Ideast, amely egy mini rendezvényhelyszín (hivatalosan: közösségi tér) a cég Nagymező utcai épületében. A teret meetupokhoz és házi rendezvényekhez is használja majd a Prezi, a cél, hogy a tudomány, a művészet és technológia legizgalmasabb újdonságairól beszéljenek - itthon is.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról