Szerző: Gálffy Csaba

2014. január 13. 08:50

Mloc.js 2014: hogyan tovább, JavaScript?

Nagyméretű, komplex webes alkalmazások készítése és karbantartása nem egyszerű feladat - néhányan azonban képesek rá. A budapesti mloc.js konferencián a JavaScriptben dolgozó legjobb fejlesztőkkel és a nagy JS-motorok készítőivel találkozhatunk, és remélhetőleg a nyelv jövőjét érintő kérdésekre is kirajzolódnak a válaszok.

Az egymillió soros alkalmazások fejlesztése és karbantartása nehéz feladat, akkor is, ha nyelvnek a JavaScriptet választjuk. Bár minden alkalmazás egyedi, a legtöbb kihívást az ilyen rendszerek komplexitása jelenti. A fejlesztés során azonban néhány helyes döntéssel könnyebbé tehetjük az életünket, az mloc.js konferencián ezek kerülnek a középpontba: azok a lehetőségek, amelyek kisebb, egyszerűbben kezelhető, hatékonyabb kódot eredményeznek. A konferencia előadói a főbb böngészőket fejlesztő műhelyekből és közismert JavaScript-projekteket levezénylő vállalkozásoktól érkeznek, de lesznek compile-to-JS projekteken dolgozó fejlesztők és kutatók is.

Tavaly hatalmas sikernek bizonyult a konferencia, az előadások között még fajsúlyos technológiai premierre is sor került, itt mutatkozott be ugyanis az asm.js. A konferencia szervezői idén is ugyanazt a receptet követik mint tavaly, igyekeznek a legnagyobb javascriptes webes alkalmazások készítőit és a legfontosabb JS-motorok fejlesztőit összehozni, hogy együtt találják ki a nyelv jövőjét.

03:14
 

MLOC.JS - International conference on large-scale JavaScript development

Még több videó

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást (x)

Sokszor gondoljuk, hatalmas erőfeszítés ellehetetleníteni egy támadást, pedig nem feltétlenül.

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást (x) Sokszor gondoljuk, hatalmas erőfeszítés ellehetetleníteni egy támadást, pedig nem feltétlenül.

A konferencián lesz előadó a Mozilla (Eddy Bruel) és a Google (Ben L. Titzer) böngészős fejlesztői csapatából is, ők ketten a megfelelő böngésző JavaScript-motorjainak újdonságairól fognak beszélni, természetesen webfejlesztői szemszögből. A "nagy JavaScript projektek" között a PayPal (Jeff Harrell) és a Facebook (Stoyan Stevanov) fejlesztője ad elő, a szerveroldali JavaScriptről, illetve a saját készítésű fejlesztői eszközökről. A Halfbrick Studios fejlesztője, Miguel Ángel Pastor arról beszél majd, hogy hogyan futtatható C kód böngészőben, de lesz szó akadémiai és ipari kutatási projektekről, valamint a nyelv közelmúltban bemutatott újdonságairól is.

Az mloc.js idén február 13-14-én zajlik, a korlátozott számú, január 15-ig vásárolható kedvezményes jegy 222 dollár, a teljes árú pedig 260 dollárba kerül. A konferencia helyszíne a Prezi saját irodája lesz (Nagymező utca 54-56.), ahol már készül az előadóterem. A részletes program, további részletek és a jegyvásárlás a konferencia honlapján érhetőek el.

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról