Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 18. 00:38

SAS: a cég 24 év óta első működési vezérigazgatóját nevezték ki pénteken

Az 1 milliárd $-os évi forgalmú SAS Institute a világ legnagyobb magánkézben lévő szoftver cége, egyébiránt a statisztikai ill. adatraktár szoftverek koronázatlan királya ( aki akár rövid ideig is használta a SAS szoftvereit az talán egyetért velem abban, hogy nemcsak az osztályában áll egyedül a SAS, hanem több osztállyal áll a legközelebbi vetélytárs, az SPSS előtt ... ). Az 59 éves Jim Goodnight, a SAS egyik alapítója és hosszú ideje vezérigazgatója 46 éves Andre Boisvert-et nevezte ki működési vezérigazgatónak (COO - Chief Operating Officer), míg ő maga a cég elnök-vezérigazgatója marad. A cég napi működését így Boisvert veszi a kezébe és ő fogja irányítani a SAS szoftver értékesítési ill. fejlesztési divízióit.

Az 1 milliárd $-os évi forgalmú SAS Institute a világ legnagyobb magánkézben lévő szoftver cége, egyébiránt a statisztikai ill. adatraktár szoftverek koronázatlan királya ( aki akár rövid ideig is használta a SAS szoftvereit az talán egyetért velem abban, hogy nemcsak az osztályában áll egyedül a SAS, hanem több osztállyal áll a legközelebbi 'vetélytárs', az SPSS előtt ... ). Az 59 éves Jim Goodnight, a SAS egyik alapítója és hosszú ideje vezérigazgatója 46 éves Andre Boisvert-et nevezte ki működési vezérigazgatónak (COO - Chief Operating Officer), míg ő maga a cég elnök-vezérigazgatója marad. A cég napi működését így Boisvert veszi a kezébe és ő fogja irányítani a SAS szoftver értékesítési ill. fejlesztési divízióit.

A mostani lépés része annak a tervnek, miszerint a céget hamarosan bevezetik a tőzsdére (ez 1-1,5 éven belül várható) és tovább bővítik - Goodnight szerint a cégnek a marketingre kell összpontosítania. Goodnight újra megerősítette azt, hogy a megcélzott forgalom 2003-ra 2 milliárd $, míg 2005-re 3 milliárd $.

Boisvert korábban szoftver tanácsadó volt a Microsoft-nál, az Oracle globális marketing alelnöke volt és 13 évet dolgozott az IBM-nél.

Egyúttal a SAS Greyson Quarles-t nevezte ki ügyvezető igazgatóhelyettesnek (executive vice president) ill. adminisztratív vezérigazgatónak (chief administrative officer - CAO). Quarles, aki 1982-ben pénzügyi alelnökként csatlakozott a SAS-hoz, ezentúl az emberi erőforrások, a pénzügyi és a jogi részlegekért lesz felelős. Ezenkívül a cég Jim Davis-t nevezte ki a globális marketing divízió alelnökének. Davis 1994-ben csatlakozott a SAS-hoz a termékstratégia felelőseként, ezentúl stratégia fejlesztés, az üzleti szövetség fejlesztés ill. marketing programokért lesz felelős.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.