Szerző: Barna József

2000. szeptember 16. 20:49

Bill Clinton Tajvan Kereskedelmi Világszervezetbeli (WTO) tagságáról

A Computex Online tegnap a következő, az IT ipart is jelentős mértékben érintő, hírt közölte:

A Computex Online tegnap a következő, az IT ipart is jelentős mértékben érintő, hírt közölte:

Bill Clinton, amerikai elnök ismét annak a véleményének adott hangot, hogy nem engedhető meg az, hogy Kína Tajvant saját "önálló vámterületének" tekintse. Kínai kormánytisztviselők kijelentették, hogy ez az ügy nem állhat Kína Kereskedelmi Világszervezetbe (WTO) történő felvételének útjába. Clinton ellenben ismételten hangsúlyozta, hogy Tajvan kizárólag, mint önálló ország - s nem mint Kína része - lehet tagja a Világszervezetnek. Clinton e véleményének akkor adott hangot, mielőtt a szenátus szerdán szavazott volna annak a törvénytervezetnek kongresszusi jóváhagyásáról, mely szerint Kína amerikai kereskedelmi kedvezményekben részesülne, amennyiben Peking bebocsátást nyer a WTO tagjai közé.

Biztos vagyok abban, hogy egy véleményen vagyunk arról, hogy mind Kína, mind pedig Tajvan ugyanazon WTO ülés alkalmával kap majd meghívást a Kereskedelmi Világszervezethez történő csatlakozásra. És bizonyos vagyok abban is, hogy egyetértünk a tekintetben is, hogy Tajvan azon a néven lesz a Világszervezet tagja, amelyről 1992-ben megállapodás született: azaz önálló tajvani vámterület, Penghu, Kinmen és Matsu. Az Egyesült Államok számára semmilyen más megoldás nem elfogadható - nyilatkozta Clinton.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról