Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 13. 18:48

A Smashing Pumpkins legújabb lemeze csak MP3 formátumban jelenik meg - és jogtisztán letölthető az Internetről

Micsoda különbség ez a Napster-t perelő olyan zenekarokhoz képest, mint a Metallica! A Smashing Pumpkins ez alkalommal tehát nem jelentet meg CD-t a Virgin Records-nál - mindössze 25 (!!) db LP változatot adtak ki, egyébként csak MP3 formátumban lehet hozzáférni a Machina II: The Friends and Enemies of Modern Music (Machina II: a modern zene barátai és ellenségei) c. albumhoz, amelyen 25 dal található.

Micsoda különbség ez a Napster-t perelő olyan zenekarokhoz képest, mint a Metallica! A Smashing Pumpkins ez alkalommal tehát nem jelentet meg CD-t a Virgin Records-nál - mindössze 25 (!!) db LP változatot adtak ki, egyébként csak MP3 formátumban lehet hozzáférni a "Machina II: The Friends and Enemies of Modern Music" (Machina II: a modern zene barátai és ellenségei) c. albumhoz, amelyen 25 dal található.

A Smashing Pumpkins (egyik kedvenc alternatív zenekarom) többek között azért választotta az MP3 terjesztési módot, mert enyhén szólva nem voltak elégedettek a Virgin Records által a zenekarnak nyújtott támogatással. Számos Web/FTP helyen találhatók meg az új Smashing Pumpkins dalok, valamint a Napster, AIM, stb.-n keresztül is letölthetők.

a címlapról