:

Szerző: mz

2000. szeptember 12. 21:39

Megalakult a Microsoft és az Ericsson közös cége

Az Ericsson és a Microsoft megalapították az Ericsson Microsoft Mobile Venture AB-t. Ez a közös vállalat a hálózatüzemeltetők számára fejlesztett mobil e-mail megoldásaival felgyorsítja a mobil Internet elterjedését. Az első megoldás még az idén megjelenik.

Az Ericsson és a Microsoft megalapították az Ericsson Microsoft Mobile Venture AB-t. Ez a közös vállalat a hálózatüzemeltetők számára fejlesztett mobil e-mail megoldásaival felgyorsítja a mobil Internet elterjedését. Az első megoldás még az idén megjelenik.
A közös vállalat az Ericsson és a Microsoft stratégiai szövetségének fontos állomása, melynek megalapítása több hónapos előkészítést igényelt. A menedzsmentet már kinevezték, megkezdték a munkatársak toborzását, és a vállalat ma már hivatalosan is működik. Az EU szakbizottsága bejelentette, hogy a közös vállalat alapítását nem kell az Európai Bizottsággal jóváhagyatni, vagyis a vállalat mint jogi személy bejegyeztethető.
Az Ericsson Microsoft Mobile Venture AB központja Svédország fővárosában, Stockholmban van, de hamarosan világszerte regionális vállalatokat alapítanak. A cég elnöke az Ericssonos Ulf Avrin. Az Ericsson és a Microsoft 70-30% arányban tulajdonosa az Ericsson Microsoft Mobile Venture AB-nek.
A vállalat az Ericsson és a Microsoft technológiáit ötvöző, egyszerűen kezelhető, biztonságos e-mail megoldásokat fejleszt mobilhálózat-üzemeltetőknek. A megoldás részét képezik a naptár, a feladatlista, és más személyes információszervező eszközök is, lehetővé téve a szakembereknek az állandó hozzáférést vállalati adataikhoz. Az első, a Microsoft Windows 2000 Server és Microsoft Exchange platformjait és az Ericsson infrastrukturális és mobil internetes technológiáit integráló változat várhatóan még az év vége előtt megjelenik. Az Ericsson és a Microsoft világszerte értékesíti a meglévő hálózatokhoz egyszerűen telepíthető megoldásokat, és már ma is együttműködnek több vezető európai mobil operátorral.
Az Ericsson becslése szerint 2003-ra nem a számítógép, hanem a mobiltelefon és más eszközök lesznek a legelterjedtebb internetes eszközök, a mobil internetezők száma pedig 2005-re elérheti az egymilliárdot. Napjainkban a legfontosabb Internetes alkalmazások egyike az e-mail: több, mint 435 millió e-levelesládát tartanak nyilván.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.