Szerző: Hlács Ferenc

2013. szeptember 10. 11:16:00

Szóbeli fizetés a PayPaltől

A PayPal jó ideje igyekszik megkönnyíteni a bolti fizetést, legújabb készülékével is ezt tűzte ki célul. A Beacon névre keresztelt eszköz érzékeli az üzletekbe betérők, PayPal alkalmazással felszerelt okostelefonjait, így mire a kasszához érnek, elég szóban megerősíteni a vásárlást.

Nem kell többé a pénztárcában kutatni, de még az okostelefont sem kell elővenni a fizetéshez a PayPal új Beacon készülékével. Az USB-sticket egy energiaforráshoz csatlakoztatva, az Bluetooth LE kapcsolaton keresztül érzékeli, ha az adott boltba betérő vásárlók telefonján megtalálható a PayPal alkalmazás, majd továbbítja annak adatait az üzlet kompatibilis termináljának. A Beacon jelenleg az Erply, Leaf, Leapset, Micros, NCR, ShopKeep és a Vend rendszerekkel működik. A kis eszköz nem követi nyomon az üzletben nézelődőket, az üzlet terminálján egyszerűen megjelenik a vendég fényképe, a fizetéshez pedig csak szóbeli engedélyre van szükség.

Akinek a koncepció egyelőre ijesztő lenne, annak természetesen van lehetősége telefonon is megerősíteni a tranzakciót, továbbá beállítható, mely üzletek regisztrálhatják őket belépéskor. A rendszert jövő év elején kezdik alkalmazni, a vállalat azonban száz fejlesztőnek korábban elérhetővé teszi a készüléket és a hozzá tartozó API-t. A PayPal számos lehetőséget lát az egyszerűsített fizetési rendszerben, például egy a technológiával felszerelt étterembe betérve a telefon automatikusan leadhatja a rendelést a kedvenc menünkre.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

A vállalattól korábban is láttunk szokatlan fizetési megoldásokat, ilyen volt a fenti elgondoláshoz hasonló, profilképes fizetés, mikor a vásárló az alkalmazáson keresztül bejelentkezik az adott üzletbe, majd távozáskor a pénztárnál megjelenő arcképére bökve végzi el a tranzakciót. A Beacon gyakorlatilag ezt a módszert egyszerűsíti tovább. Érdekes kezdeményezés a PayPal Here is, amit tavaly mutattak be. A Here egy okostelefonhoz csatlakoztatható olcsó kártyaolvasót takar, aminek segítségével egy komplett pénztárgép, illetve számlázási rendszer hozható létre, és idén nyártól már Európában, egészen pontosan az Egyesült Királyságban is találkozhatunk vele.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 26. 07:30

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.