Szerző: Gálffy Csaba

2013. szeptember 4. 16:59

Partneri megállapodást kötött a Lookout és a Samsung

A BlackBerry után maradt űrt a vállalati mobilitásban több cég igyekszik betölteni, a Samsung is ezek közé tartozik. A SAFE után hamarosan elérhetővé válik a Knox biztonsági platform is, amelynek része lesz a Lookout for Business is.

A Samsung Knox biztonsági platformjának része lesz a Lookout for Business is - jelentette be a két cég. Az idei év folyamán induló új szolgáltatás minden Knoxot támogató Samsungban megtalálható lesz majd, de elérhető lesz más androidos eszközökre és iOS-re is. A Lookout ezzel újabb nagy formátumú partnert szerzett, korábban az amerikai T-Mobile és a Verizon között megállapodást, a szolgáltatók telefonjain előtelepítve érhető el a biztonsági szoftver.

Lookout for Business

A Lookout hosszú ideje utazik mobiltelefonos biztonságban, a cég első megcélzott platformja a Windows Mobile volt - jóval az iOS és az Android felemelkedése előtt. Az elmúlt években a cég komplex portfóliót épített mobilos alkalmazásokból, van anti-malware, telefonkereső, célzott vírusirtó (Droiddream és CarrierIQ ellen), valamint a telefon elvesztése után is telepíthető lokalizáló app. A cég ingyenes alkalmazásait jelenleg mintegy 45 millió felhasználója van, ők (ahogy más biztonsági cégek esetében is) a vírustámadások indikátorainak szerepét vállalják, ezekről az eszközökről kerülnek be a friss minták az adatbázisba, amely így képes megvédeni a fizetős ügyfeleket is.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A cég egyelőre nem beszél a Lookout for Business által nyújtott funkciókról, azonban biztosra vehető, hogy annak része valamilyen antivírus és lokalizáló rendszer, ezek jelenleg a Lookout központi kompetenciái. Ezen felül várhatóan integrált MDM (mobileszköz-menedzsment) is a megoldás része lehet. Az együttműködési megállapodás értelmében a Samsung Knox részeként a vállalati felhasználók számára a Lookout for Business is elérhető lesz, más márkák felhasználói pedig külön vásárolhatják meg a szolgáltatást.

Samsung Knox

A dél-koreai gyártó felsőbb kategóriás készülékeit a SAFE (Samsung for Enterprise) megoldással látja el, amely Samsung-specifikus API-kat biztosít eszközmenedzsmenthez. A kezdeményezés részeként hamarosan megjelenik a Knox is, amely a telefonon futó alkalmazások konténerezését ígéri, és logikailag hermetikusan elválasztja a vállalati alkalmazásokat (és adataikat) a felhasználó által telepített alkalmazásoktól. Ezzel létrejönne a mobileszközön belül egy olyan elszigetelt környezet, amelyre a vállalat nyugodtan kiengedheti az adatait, nem kell adatszivárgástól tartania. A Knox egyértelműen a BlackBerry Balance ellenfele kíván lenni.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Samsung Knox egyelőre még csak a gyártó terveiben létezik, az első, a technológiát támogató okostelefon a Galaxy S4 lett volna, információink szerint azonban bizonyos problémák miatt a Knox egyelőre még nem üzemképes. A széleskörű elterjedéshez értelemszerűen szükség lesz a készüléktámogatás bővítésére, minden a kisebb, mind a nagyobb méretű, valamint olcsóbb modellek felé is, hogy ne csak a felső- de a középvezetők számára is biztosítható legyen az egységes elérés.

A Knox programban a Lookouton kívül a Centrify is részt vesz, a cég Active Directory-alapú SSO-t (single sign on - egyszeri belépétetés) biztosít, egységesen kezelhető házirenddel. A Centrify megoldásához külön SDK is jár, amellyel az SSO beépíthető a vállalati alkalmazásba, így az közvetlenül együtt tud működni a központi beléptető rendszerrel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról