Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 11. 14:39

Az UPC és a Liberty megállapodtak az Xtra Music felvásárlásáról

A Liberty Digital Inc. pénteken bejelentette, hogy a UPC-vel (United Pan-Europe Communications N.V.) kötött

A Liberty Digital Inc. pénteken bejelentette, hogy a UPC-vel (United Pan-Europe Communications N.V.) kötött megállapodása keretében a Liberty Digital leányvállalataként működő DMX MUSIC és a UPC megvásárolják az Xtra Music forgalomban lévő részvényeit. Ezzel mindkét cég 50-50 százalékos tulajdonrészt szerez az Xtra Music Limitedben. Az Astra műholdrendszeren keresztül az Xtra Music közvetíti a DMX MUSIC 80 csatornáját Európa 25 országába, a Közel-Keleten pedig az Orbit Communicatons-szel aláírt szerződés keretében nyújtja ugyanezt a szolgáltatást.

Az együttműködés égisze alatt a Liberty Digital nyolcvan, profi módon szerkesztett, non-stop digitális zenecsatornáját továbbra is az Xtra Music közvetíti majd. Ezen kívül az Európa legnagyobb kábelszolgáltatójának számító UPC több, a DMX MUSIC által szerkesztett csatornát is kínál majd az Xtra Music közvetítésével, a cég most induló digitális kábelszolgáltatásának részeként.

"Megállapodásunk nagyszerű lehetőségeket nyit meg a UPC előtt. Tovább erősíti az Xtra Music piaci pozícióját, és újabb üzleti kapcsolatot hoz létre vállalatunk és a Liberty között" - fejtette ki Simon Oakes, a UPCtv ügyvezető igazgatója. A megállapodás létrejötte előtt a Liberty Digital - leányvállalatán, a DMX MUSIC-on keresztül - kisebbségi részesedéssel rendelkezett az Xtra Music-ban. A DMX MUSIC az Xtra Music többi kisebbségi tulajdonosától megvásárolt részvényekkel egészítette ki tulajdonrészét 50 százalékra. A UPC szintén jelentős törzsrészesedéssel rendelkezett a vállalatban, és ennek növelésével érte el az 50 százalékos tulajdoni hányadot.

Az Xtra Music működését továbbra is az eddigi vezetői gárda irányítja. A DMX MUSIC és a UPC egy-egy új tagot nevez majd ki a vállalat igazgatótanácsába.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról