Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 11. 00:12

Az SGI 500 grafikus munkaállomást adott el a Walt Disney animációs stúdiójának

A Walt Disney Feature Animation a világ egyik leghíresebb animációs stúdiója, amely az SGI Octane ill. Octane 2 (ez utóbbit júniusban mutatta be az SGI) munkaállomásokat fog vásárolni. A gépeket 3D-ós modellezéshez és animációkhoz fogják felhasználni különféle filmekhez. A Disney eddig is SGI számítógépeket használt filmjeihez (ld. Tolvajtempó).

Az ügylettel kapcsolatos részletek nem láttak napvilágot. Az SGI éppen egy jelentős átalakuláson megy keresztül: a cég grafikus szoftvereit portolják a Linux operációs rendszerre és Intel chip-ekre, azonban a csúcskategóriájú munkállomások jelenleg az Irix (az SGI Unix verziója) operációs rendszert használják valamint MIPS chip-eket.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról