Szerző: Gálffy Csaba

2013. június 24. 11:32

Giga-átszervezés készül a Microsoftnál

Alaposan átrendezi és leegyszerűsíti a Microsoft szervezeti struktúráját a vezérigazgató - hallani egyre több belső forrásból. A néhány héten belül esedékes átszervezéssel közelebb kerül a Window és a Windows Phone, letisztul a belső hierarchia.

Hatalmas átszervezésre készül a Microsoft - számol be a Wall Street Journal melléklete, az All Things Digital kiszivárgott információkra hivatkozva. Az átszervezés a találgatások szerint elsöprő erejűnek ígérkezik, mind a szervezet szintjén, mind a vezetőket tekintve. A folyamatról szóló híreket egyelőre aggodalommal figyeli a microsoftos felsővezetés, Ballmer ugyanis állítólag széleskörű konzultáció nélkül, csupán a közvetlen alárendeltjeivel és a igazgatótanáccsal egyeztetett az új struktúrákról. A belső kommunikáció hiánya bizonytalanságot kelt, mivel a döntéshozatali folyamatból gyakorlatilag az összes érintett kimaradt. Érthető így a cégen belüli nyugtalanság, az évtizedes struktúrák megbontása nyilván számos vezércserét is hoz majd.

A spekulációk szerint Steve Ballmer, a vállalat elnök-vezérigazgatója azt tervezi, hogy négy divízióba rendezi újra az üzleti egységeket: nagyvállalati termékek, hardverek, alkalmazások-szolgáltatások valamint operációs rendszerek lehet a négy csoport. Eszerint a vállalat mobil és asztali-tabletes operációs rendszerei egy divízióba, egységes irányítás alá kerülnének, a Bloomberg értesülései szerint a csoportot Terry Myerson, a Windows Phone-ért jelenleg felelős vezető és Julie Larson-Green, a Windows fejlesztési vezetője közösen irányítaná.

Microsoft: All in

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A két rendszer összevonása egy üzleti egységbe szándékos, a The Verge információi szerint a Microsoft nagy tételben fogad a két platform konvergenciájára és potenciális összeolvadására. A Window Phone 8 és Windows 8 már azonos kernelre épül, a konvergenciában a fejlesztői keretrendszerek és környezetek, valamint az alkalmazásboltok összeolvadása lehet a következő lépés.

A belsős pletykák szerint Satya Nadella, a Serves and Tools divízió elnöke, Tony Bates, a Skype-egység elnöke és Don Mattrick, az Interactive Entertainment elnöke léphet majd előre és kaphat nagyobb felelősséggel járó megbízást, és új szerepben tűnhet fel Qi Lu, az Online Services elnöke.

Ballmer sírköve

Az All Things Digital cikke által megszólaltatott névtelen Microsoft-alkalmazottak szerint az átszervezés "titáni" méretű lesz, ezt az átalakítást szánja örökül hagyni Steve Ballmer elnök-vezérigazgató az utódok számára. A jelenlegi szervezeti rendszer még Bill Gates idejéből maradt fenn, az elmúlt 13 évben csupán minimális változásokon esett át, legutoljára 2008 közepén a Platforms and Services Division szakadt ketté. A Microsoft üzleti környezete az elmúlt néhány évben alaposan átalakult, ez kívánja majd tükrözni az új struktúra.

Steve Ballmer tavaly októberben kelt, részvényeseknek írott levelében világosan leszögezte: a Microsoft számára a (szoftverrel integrált) hardverek és a szolgáltatások jelentik a jövőt, a "csupasz" szoftverek, amely ma a cég gerincét adják, ennek a víziónak nem részei. Ez az elmozdulás már kézzelfogható az Office irodai programcsomag előfizetéses szolgáltatássá konvertálásában, a hardveres oldal pedig a Surface-ben öltött egyelőre testet - hamarosan (akár ezen a héten) pedig a "Surface 2" is bemutatkozhat.

Ugyanez az irány fogható meg a vállalati informatikában is, nyilván a környezet tempójához igazítva. Az Office, az Intune, az Azure és számtalan egyéb vállalati online szolgáltatás bevezetése után egyre nyilvánvalóbb, hogy már a Microsoft is látja: az értékláncban a platform értéke gyorsan olvad, a szolgáltatások és az ehhez hozzáférést adó, kiváló minőségű eszközök értékelődtek fel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról