Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 11. 00:09

Pénteken tovább csökkent a Nortel részvényárfolyama

Egészen pontosan 13,3 milliárd $-ral csökkent a világ második legnagyobb hálózati berendezés gyártójának piaci értéke pénteken: 4,25$-ral 72,25$-ra esett vissza a cég részvényárfolyama. Egész héten csökkent a Nortel részvényárfolyama, főként amiatt, hogy elemzők szerint a fő telekommunikációs ügyfelek csökkentik kiadásaikat. A legnagyobb telefontársaságok forgalma csökkent az előrejelzésekhez képest és ennek várhatóan hatása lesz a berendezés gyártók bevételeire is. Mindez olyan nagyságokat is érint, mint a kanadai Nortel és az amerikai Cisco Systems ill. a Lucent Technologies.

A cégek pontos számadatainak megjelenése e hónapban kezdődik el, azok fényében már biztosabbat lehet tudni a közeljövőről. Mindenesetre egyes szakértők optimisták a telekommunikációs berendezések forgalmával kapcsolatban mondván, hogy szinte minden év szeptemberében megjelennek hasonló pesszimista előrejelzések és elemzések - és azután az esetek döntő többségében ezekből nem lesz semmi és a telefontársaságok kiadásai évről évre nőnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról