Szerző: Koi Tamás

2013. június 19. 11:30

A Huawei-é a világ legvékonyabb mobilja

Pár hónapon belül Magyarországon is piacra kerülhet a Huawei vadonatúj felsőkategóriás mobilja, az Ascend P6, mely jelenleg a világ legvékonyabb mobiljának számít.

Mindössze 6,18 milliméteres vastagságával a világ legvékonyabb mobiljának számít jelenleg a Huawei Ascend P6, mely a feltörekvő kínai gyártó terminálrészlegének újabb próbálkozása arra, hogy minél nagyobb szeletet hasítson ki az okostelefon-piac egyre nagyobb tortájából. Az androidos újdonság további érdekessége, hogy több korábbi modellhez hasonlóan ebben a készülékben már a kínaiak saját tervezésű és gyártású processzora dolgozik.

Az Ascend P6 egyéb képességeit tekintve hozza a kategória szintjét: a mobil egy 720x1280 pixeles felbontású, 4,7 képátlójú LCD-kijelzővel rendelkezik, az előlapon emellett egy még a kategóriában is szokatlanul nagy felbontású, akár 5 megapixeles kép fotózására is alkalmas kamera található (a hátlapon egy 8 megapixeles fényképezőt helyezett el a cég). A kijelzőpanel a gyártó szerint különösen érzékeny, így akár kesztyűben is használható.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Fontos megkülönböztető szempont, ám inkább csak a bekerülési költség tekintetében, hogy a Huawei Ascenc P6-ban a kínai gyártó saját gyártású lapkája dolgozik. Az 1,5 GHz-en ketyeg, négy processzormagot tartalmazó HiSilicon K3V2 ugyan a ma már gyártástechnológiai szempontból túlhaladott 40 nanométeres eljárással készül, a Huawei szerint a különböző energiatakarékossági rendszereknek köszönhetően más, hasonló méretű okostelefonokhoz képest akár 30 százalékkal jobb lehet az újdonság akkumulátorteljesítménye.

A mobil a mai csúcskategóriás felhozatalhoz képest két ponton marad el az átlagosan elvárt szinttől: egyrészt az Ascend P6-ban csupán 8 gigabájtnyi belső tárhely található (ez azonban microSD-kártyával bővíthető), másrészt a telefon nem képes csatlakozni az LTE-hálózatokra, a maximálisan támogatott, elméleti letöltési sebesség a HSPA+ szabvány szerint 21 Mbps. A telefonra az Android operációs rendszer jelenleg elérhető legfrissebb, 4.2.2-es verziója kerül, a Huawei saját fejlesztésű kezelőfelületével, az Emotion UI-val kiegészítve.

A Huawei Ascend P6 várhatóan a nyár végén jelenhet meg a magyarországi szolgáltatók kínálatában. A készülék hazai áráról egyelőre nincs információ.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról