:

Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 11. 00:06

A MongoMusic megvásárlásával bővül a Microsoft Network?

A MongoMusic egy fejlett zene keresési funkciókkal rendelkező Web-hely, amelyet a CNET News.com hírei szerint 65 millió $-ért vesz meg a Microsoft egy tisztán részvényes ügylet keretében. A megállapodás azt jelenti, hogy a nemrégiben indult MongoMusic 50-60 alkalmazottja Redmond-ba, a Microsoft főhadiszállására fog költözni.

A tervek szerint a Microsoft a MongoMusic összes alkalmazottját meg fogja tartani: ez utóbbiak többsége azzal tölti a napjait, hogy zenéket hallgatnak és katalogizálnak számos szempont (pl. stílus, tempó) szerint, ez kerül a cég kereshető adatbázisába. Olyan elismert szakértők is dolgoznak a MongoMusic-nál, mint az Apple Computer korábbi audió és jelfeldolgozással foglalkozó 'mogulja', Ted Tanner, aki májusban 5 Apple-ös kollégájával csatlakozott a MongoMusic-hoz.

A Microsoft a MongoMusic felvásárlásával jól jár a szakértők szerint: viszonylag olcsón juthat hozzá egy olyan céghez, amelynek technológiája fejlett és alkalmazottai gyakorlottak a szakterületükön. A MongoMusic-e a RadioMongo nevű Web-alapú zenei lejátszó, amely a cég szabadalmazott Intuitive Music Search System technológiáját használja. A cég februárban jelentette meg, hogy együttműködési szerződést kötött számos zenei vállalattal (Riffage.com, Infobeat, Sony, Tower Records és a Seagram-féle Universal Music Group) a cég technológiájának felhasználásáról e vállalatok részéről. Egyelőre nem világos ezen együttműködési megállapodások helyzete a felvásárlással kapcsolatban.

A felvásárlással kapcsolatos hírt sem a MongoMusic, sem a Microsoft nem erősítette meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.