Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 10. 16:04

A Sharp második dobása a digitális kamera piacon

A Sharp és a Kodak együttműködéséről van szó, amely szerint a Kodak által az USA-ban értékesítendő alacsony kategóriájú kamerákat fogja gyártani OEM alapon a Sharp. A Sharp szóvivője elmondta, hogy a gyártást már augusztusban elkezdték, havi 100 ezer Kodak kamera gyártásáról van szó, amelyeket Amerikában ez év vége előtt kezdenek árulni. Az ár 200$ alatt lesz, ami jóval olcsóbb a jelenlegi digitális kameráknál.

Egyes szakértők szerint megkérdőjelezheti az együttműködés értelmét az a tény, hogy a digitális kamerák ára folyamatosan és jelentősen csökken - így pedig a Sharp nem számíthat túl nagy nyereségre. A Sharp elképzelésének alapja az, hogy a cég mind a CCD (charge-coupled device - töltéscsatolt félvezető), mind az LCD (liquid crystal display - folyadékkristályos kijelző) gyártásban élen áll, márpedig ezek a digitális kamerák alapvető részei - és a Sharp arra számít, hogy a digitális kamerák eladásai tovább növekednek. A Gartner piackutató cég adatai szerint idén már 12,7 millió digitális kamerát adnak el az Egyesült Államokban.

A Kodak és a Sharp által megcélzott piac a digitális képeket e-mailben küldők ill. Web-helyre feltöltők tábora. A Sharp először 1996-ban gyártott digitális kamerákat, de hamarosan abbahagyta a termelést. Korábban a Kodak a drágább, nagy felbontású, 'megapixeles' digitális kamerákra összpontosított, most az alacsony kategóriájú piacon is megjelenik a cég az együttműködés révén.

A két cég bejelentette, hogy a mostani együttműködést további termékekre is ki fogják terjeszteni a jövőben. Az együttműködéssel kapcsolatos további (pl. pénzügyi) részletek nem láttak napvilágot.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.