Szerző: Gálffy Csaba

2013. február 15. 15:46

Ingyenes összefoglaló a legjobb multithreading gyakorlatokról

Elkészült a többmagos programozás legfontosabb platformfüggetlen irányelveit összefoglaló kiadvány a Multicore Association ernyője alatt. Az ingyenes kiadvány azokat a gyakorlatokat foglalja össze, amelyek már ma, platformspecifikus kiterjesztések nélkül kihasználhatóak.

Kibocsátotta Multicore Programming Practices Guide (Többmagos programozás gyakorlati útmutató) kiadványát a Multicore Association. A legnagyobb iparági szereplőket tömörítő egyesület által publikált kiadvány alaposan körbejárja a többmagos processzorokra való fejlesztés különböző problémáit és megoldást is mutat a legfontosabb felmerülő kérdésekre. Az útmutató különös hangsúlyt fektet a készülő kód platformfüggetlen jellegére, ezért az architektúra-specifikus kiterjesztések nélküli C/C++ programozáson mutatja be a legjobb gyakorlatokat.

"Amíg az iparág hosszútávú kutatásokat folytat az új programozási nyelvek és módszerek területén, az MPP Útmutató azt kívánja bemutatni, hogy a létező C/C++ kód hogyan írható át többmagos rendszerekre ma" - mondta az egyesület elnöke, Markus Levy. "A kiadványt az különbözteti meg a hasonló könyvektől, hogy ezt bizottság írta, így teljesebb, hasznosabb és mondanivalója széles körben, architektúráktól függetlenül hasznosítható - ez a fejlesztésre fordított idő és költség csökkentését hozhatja."

Teljesítményhangolás-algoritmus

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Multicore Association négy éve hozta létre az MPP  munkacsoportot, amelynek két elnöke a CriticalBlue-tól érkező David Stewart és a Freescale-től delegált Robert Oshana, ők vezették a 120 oldalas kiadvány írását és szerkesztését. A Multicore Association a kisebb-nagyobb félvezetőgyártókat és egyéb számítástechnikában utazó vállalatokat, intézéményeket, egyetemeket, kutatólaborokat tömöríti, tagjai közt az Intel, a Texas Instruments és a Qualcomm, de az EADS, az Ericsson vagy a Lockheed Martin is megtalálható.

A Multicore Programming Practices Guide az egyesület oldaláról tölthető le egyszerű regisztrációt követően.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról