Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 7. 19:21

Az Acer lapos kijelzőket gyártó részlegét bevezetik a tőzsdére

A tőzsdei bevezetés révén azt reméli a cég, hogy finanszírozni fogják tudni ambiciózus terveiket, miszerint a cég a világ öt legnagyobb lapos kijelző gyártójának egyike lesz. Az Acer Communications & Multimedia, az Acer csoport mobiltelefonos egysége 20 millió Acer Display Technology-es részvényt fog felajánlani 1,90$-ért (ezzel kb. 39 millió $-hoz jutva).

Az Acer Display decemberben indítja be második lapos kijelző gyárát, amelynek révén a csúcskapacitás elérésekor a cég 3,6 millió laptop méretű kijelzőt fog tudni gyártani 2001-ben, szemben az idei 1,6 millió darabbal. Így a cég a világ ötödik legnagyobb LCD gyártója lesz, jelentette ki Lee Kuen-yao, a cég elnöke. (Jelenleg a kilencedik helyen áll az Acer Display.)

Mivel az LCD lapos kijelző piac növekedik, az Acer Display-nek is jók a kilátásaik a növekedéssel kapcsolatban. Az Acer Display még az idén tervezi 150 millió új részvény kiadását, ezzel is a bővülést tervezik finanszírozni.

A cég tervezett ez évi nettó profitja 138,5 millió $, 187%-kal magasabb, mint 1999-ben; míg a tervezett éves forgalom 725 millió $.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról