Szerző: mz

2000. szeptember 6. 22:11

50 terabájtos Oracle rendszer a NetZero-nál

Az Oracle bejelentette, hogy a NetZero, amely a kereskedelmi és reklámtevékenységekkel támogatott internetelérés terén vezető szolgáltatónak számít, 50 terabájtos adattárházát az Oracle Intelligent WebHouse megoldására alapozza. Ez a hatalmas Oracle-adattárház, amely méretét tekintve az Egyesült Államokban a legnagyobbak közé tartozik, a NetZero nemrégiben megalakított CyberTarget divíziójának adatbányászati és kutatási igényeit szolgálja ki, és segítségével a marketingesek és reklámszakemberek nagy volumenű online piackutatási és mérési tevékenységeket folytathatnak.
A NetZero 1998-ban vált az Oracle ügyfelévé, amikor üzleti tevékenységeit az Oracle adatbázis-technológiájára alapozta, látva az Oracle komoly teljesítőképességét az online tranzakciófeldolgozásban, valamint az internet melletti erős elkötelezettségét. Az Oracle rendszere folyamatosan teljesíti a NetZero követelményeit, sok millió felhasználót szolgál ki, és nagy tranzakciós volumeneket dolgoz fel.
Idén augusztusban a NetZero bruttó eredménye a cég működése óta először vált pozitívvá, 4,7 százalékos bruttó nyereséghányadot érve el a 2000 júniusával záródó negyedévben. Emellett a cég regisztrált felhasználóinak köre a júniusi negyedévben több mint 900 ezerrel bővült, a pénzügyi év végére elérve a közel ötmilliós regisztrált felhasználói bázist, ami az előző évhez képest több mint 315 százalékos növekedést jelent.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról