Szerző: mz

2000. szeptember 6. 21:23

Szabadon elérhető RSA algoritmus

Az RSA Security ma bejelentette, hogy szabadon elérhetővé tette az RSA nyilvános kulcsú titkosítási algoritmust. A jelentőségteljes esemény azt jelenti, hogy ezen túl bárki használhatja saját programjában az algoritmust anélkül, hogy jogdíjat kellene fizetnie a cégnek.
A "c = m^e mod n" egyenlet az alapja azoknak az alkalmazásoknak, melyeket széles körben használnak e-business tranzakciók titkosítására, az elmúlt évek alatt számos támadás célpontjává, de mégis de facto szabvánnyá vált. A jogot a Massachusetts Institute of Technology három tudósa, Ronald Rivest, Adi Shamir és Leonard Adlema jegyeztették be - nevük kezdőbetűiből származik az RSA név is - 1983 szeptember 20-án, lejárta két hét múlva lett volna esedékes.
A majdnem két évtized alatt több, mint 800 cég választotta és alkalmazza az eljárást, megbízhatóságát a széles körű használat, a kiterjedt gyakorlati tesztelés garantálja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról