Szerző: mz

2000. szeptember 6. 21:23

Szabadon elérhető RSA algoritmus

Az RSA Security ma bejelentette, hogy szabadon elérhetővé tette az RSA nyilvános kulcsú titkosítási algoritmust. A jelentőségteljes esemény azt jelenti, hogy ezen túl bárki használhatja saját programjában az algoritmust anélkül, hogy jogdíjat kellene fizetnie a cégnek.
A "c = m^e mod n" egyenlet az alapja azoknak az alkalmazásoknak, melyeket széles körben használnak e-business tranzakciók titkosítására, az elmúlt évek alatt számos támadás célpontjává, de mégis de facto szabvánnyá vált. A jogot a Massachusetts Institute of Technology három tudósa, Ronald Rivest, Adi Shamir és Leonard Adlema jegyeztették be - nevük kezdőbetűiből származik az RSA név is - 1983 szeptember 20-án, lejárta két hét múlva lett volna esedékes.
A majdnem két évtized alatt több, mint 800 cég választotta és alkalmazza az eljárást, megbízhatóságát a széles körű használat, a kiterjedt gyakorlati tesztelés garantálja.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról