Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 6. 14:28

Még az ősszel megjelennek az ASUS és Gigabyte Pentium 4 alaplapok

A SiliconInvestor jelentése szerint a tajvani számítógépgyártók elég szkeptikusan látják a Pentium 4 jövőjét. Mivel az ősszel megjelenő Pentium 4 kezdeti változatai csak Rambus memóriával lesznek használhatók, a számítógépgyártók az új processzorral készült gépek piaci részesedését mindössze 5%-ra becsülik. Mivel a világ összes számítógépalkatrészének több, mint a fele tajvanról származik, ezért az ottani cégek véleménye igen komoly befolyással lehet a paici helyzet alakulására.

A jelentés azt is megemlíti, hogy az ősszel megrendezendő Comdex kiállításon az ASUS és a Gigabyte már bemutatják a Pentium 4 processzorral kompatibilis alaplapjaikat.

Ám a BXBoards által közzétett ASUS roadmap szerint a cég a közeljövőben csupán egyetlen Intel850 chipsetre épülő (WMTA típusjelű) alaplapot kíván gyártani. Nyilvánvaló tehát, hogy a tajvani cégek nem kívánják elkötelezni magukat addig, míg a Rambus Inc. körüli viták el nem csitulnak.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról