Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 5. 16:15

Jól sikerült a Guardian IT első féléve

A brit Guardian IT Plc, Európa második legnagyobb back-up cégének első féléves forgalma 69%-kal 48,31 millió $-ra emelkedett, míg az adózás előtti nyereség 13%-kal 6,1 millió $-ra nőtt. Az év további részével kapcsolatban is jók a cég kilátásai. Ennek ellenére a cég részvényei 6,5%-kal 22,46$-ra estek, miután a kereskedés kezdetén 24,6$-os rekordértéket értek el: e mögött főként a haszonréssel kapcsolatos aggodalmak álltak, ugyanis a cég bejelentése szerint az első félévben 21,2%-ról 18,0%-ra csökkent az üzemi haszonrés (bár ezek egyszeri befektetési költségek miatt jelentkeztek).

A Guardian a brit back-up piac vezetőjévé akkor vált, amikor júliusban megvették a Safetynet Group Ltd.-et. A globális back-up piac vezetője az IBM - a Guardian immár őket célozza meg: az akvizíciós lista elején található Németország, ahol a cégnek eddig gondjai voltak, mivel az ügyfelek a dedikált back-up megoldásokat preferálták szemben a Guardian által általában használt megosztott számítógépekkel.

A cég 43,52 millió $-t fektet a Web hosting piacra történő belépésre. Olyan új létesítményt épít a Guardian Londonban, amelyben 9.290 négyzetméteren lesznek számítógép rack-ek - ebből a teljes kapacitás kihasználásakor az éves bevétel 29 millió $ körül lesz.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.