:

Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 5. 16:15

Jól sikerült a Guardian IT első féléve

A brit Guardian IT Plc, Európa második legnagyobb back-up cégének első féléves forgalma 69%-kal 48,31 millió $-ra emelkedett, míg az adózás előtti nyereség 13%-kal 6,1 millió $-ra nőtt. Az év további részével kapcsolatban is jók a cég kilátásai. Ennek ellenére a cég részvényei 6,5%-kal 22,46$-ra estek, miután a kereskedés kezdetén 24,6$-os rekordértéket értek el: e mögött főként a haszonréssel kapcsolatos aggodalmak álltak, ugyanis a cég bejelentése szerint az első félévben 21,2%-ról 18,0%-ra csökkent az üzemi haszonrés (bár ezek egyszeri befektetési költségek miatt jelentkeztek).

A Guardian a brit back-up piac vezetőjévé akkor vált, amikor júliusban megvették a Safetynet Group Ltd.-et. A globális back-up piac vezetője az IBM - a Guardian immár őket célozza meg: az akvizíciós lista elején található Németország, ahol a cégnek eddig gondjai voltak, mivel az ügyfelek a dedikált back-up megoldásokat preferálták szemben a Guardian által általában használt megosztott számítógépekkel.

A cég 43,52 millió $-t fektet a Web hosting piacra történő belépésre. Olyan új létesítményt épít a Guardian Londonban, amelyben 9.290 négyzetméteren lesznek számítógép rack-ek - ebből a teljes kapacitás kihasználásakor az éves bevétel 29 millió $ körül lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.