Szerző: Bodnár Ádám

2012. augusztus 22. 15:12

Csak az Apps-felhasználóknak jár a spamszűrő

A Google hamarosan nem kínálja tovább önálló szolgáltatásként a Postinit, amelyet 2007-ben vásárolt fel, hogy emailszűrő technológiái segítségével növelje az Apps biztonságát.

A Postini olyan hosztolt szolgáltatást kínált, amely egy helyen kezeli és szűri az ügyfelek elektronikus kommunikációját, legyen szó levelekről, azonnali üzenetekről vagy a webes tartalomról. A Postini által fejlesztett technológiák egész sora épült be a 2007-es felvásárlás óta a Google Appsbe, 2013-tól pedig maga a Postini szolgáltatás is teljesen az Apps része lesz.

A hivatalos Google Enterprise blog bejegyzése szerint a Google Message Security és Google Message Discovery 2013-tól kezdve már csak a Google Apps előfizetők számára lesz elérhető, önálló szolgáltatásként nem. Persze a Google nem várja el minden Postini-felhasználótól, hogy azonnal váltson Appsre, az emailszűrés és archiválás ugyanúgy működik külső emailkliensből és -szerverből (pl. Exchange).

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Azok az ügyfelek, akik jelenleg Google Message Securityre fizetnek elő, januártól Apps for Business előfizetőkké válnak, a Message Discovery felhasználói pedig az Apps for Business mellett az Apps Vaultról kapják majd a számlát. Az árak változatlanok maradnak, amennyiben továbbra is csak az emailbiztonsági vagy -megőrzési szolgáltatást használja valaki, de ha az Apps további funkcióit is el szeretné érni (Docs, Drive, Calendar, Gmail), akkor többet kell fizetnie.

Az átállás menetét részletező weboldalon kiderül, hogy a Message Encryption felhasználóit később fogja értesíteni a Google arról, milyen konstrukcióban vehetik igénybe a szolgáltatást a későbbiekben. Az érintett előfizetőket novembertől kezdi el értesíteni a Google. Ugyanezen a weboldalon az is megtalálható, hogy az év végén utód nélkül megszűnik a Message Filtering és a Postini Small Business Edition szolgáltatás, az ezekre kötött előfizetéseket nem hosszabbítja meg a Google.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról