:

Szerző: Koi Tamás

2012. május 30. 15:05

Víz- és porálló Xperia mobillal újít a Sony

Új, strapabíró okostelefonnal egészíti ki kínálatát néhány hónapon belül a Sony: jön az Xperia go, mely a tavaly júniusban bemutatott Xperia active utódjának tekinthető.

Az okostelefonok terjedésével megjelent az igény az olyan készülékek iránt, melyeknek speciális körülmények közt kell helytállniuk, igazodva használójuk munkájához vagy éppen szabadidős tevékenységéhez. A víz-, por- és ütésálló mobilok körét bővíti a Sony ma bejelentett újdonsága, az Xperia go is, mely teljes mértékben megfelel az IP67 szabvány kritériumrendszerének.

Az újdonság burkolata így még a legfinomabb porszemcséket sem engedi be a készülékházon belülre, alig karcolódik és akár fél órára is vízbe meríthető (egy méteres mélységig) anélkül, hogy tartani kéne a meghibásodástól. A telefon érintőkijelzője emellett akár vizes ujjakkal is használható, akárcsak a készülék elődjének tekintett, egy évvel ezelőtt bemutatott, akkor még a Sony Ericsson égisze alatt futó Xperia active esetében.

Az Xperia go felépítését tekintve ugyanakkor sokkal kecsesebb megoldás elődjénél, emellett a kijelző képátlója is megnőtt, az immár 3,5 hüvelykes TFT felbontása azonban maradt a régi, mindössze 480x320 pixel. Az újdonságba kétmagos, 1 GHz-es CPU kerül, 512 megabájtnyi rendszermemória és 8 gigabájt háttértár társaságában. Az 5 megapixeles kamerával 720p felbontású videofelvételek is rögzíthetők.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új készülék az összes új Xperiához hasonlóan Android operációs rendszert futtat, az Xperia go azonban nem kedvez a geek felhasználóknak, hiszen gyárilag az Android 2.3-as verziója (Gingerbread) fut rajta. A Sony ígérete szerint az operációs rendszer később frissíthető lesz Android 4.0-ra, vagyis Ice Cream Sandwich-re, akárcsak a Sony Ericsson összes, tavaly piacra dobott készüléke, leszámítva a Playt.

Az Xperia go mellett a Sony bejelentette a telefon lényegesen nagyobb, 4,3 hüvelykes kijelzővel felszerelt, illetve gyorsabb, 1,5 GHz-es CPU-val ellátott változatát, az Xperia acro S-t is, ez a típus ugyanakkor egyelőre nem kerül piacra a régiónkban. A Sony Xperia go érkezése a harmadik negyedévre várható, a telefont három színben, feketében, fehérben és sárgában árulja majd a japán gyártó.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.