Szerző: Koi Tamás

2012. május 16. 10:12

Elképesztő arzenállal készül a BBC a nyári olimpiára

A hamarosan kezdődő nyári olimpia a televíziós közvetítések tekintetében eddig soha nem látott mennyiségű tartalmat hozhat el a nézőkhöz - nem csak televíziókészülékekre, hanem mobil eszközökre is.

HIRDETÉS

A soron következő, XXX. nyári olimpia szinte minden percét közvetíti majd a BBC, a brit közszolgálati tévé héten megjelent részletes beszámolója szerint ez lesz az eddigi legnagyobb, legtöbb adásidővel szolgáló élő (sport)esemény a televíziózás történetében. A tartalmat ráadásul ezúttal már nem csak tévére közvetíti a társaság, a nézők PC-n, mobiltelefonon, tableten vagy akár játékkonzolon keresztül is figyelemmel követhetik az őket érdeklős sporteseményeket.

A július végén kezdődő, 17 napon át tartó londoni olimpiára a BBC eleve elképesztő mennyiségű dedikált tévécsatornát állít hadrendbe: a 2500 órányi élő közvetítést összesen 24 különböző csatorna adja majd, melyek SD-ben és HD-ban egyaránt elérhetők lesznek. A tévéadókhoz egy a nap 24 órájában élő adással jelentkező rádiócsatorna, a Radio 5 live Olympic Extra is csatlakozik.

Az olimpia idejére jelentősen kibővül a BBC weboldalának sportrovata is: A nézők a fent említett 24 csatornát itt is élőben követhetik, az adásokat bármikor visszatekerhetik, emellett az adott sporteseménnyel kapcsolatban minden statisztikai és egyéb adathoz hozzájuthatnak. Az oldalon emellett minden olimpiai sportágról és minden versenyzőről részletes információt kérhetnek le az érdeklődők.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x)

Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x) Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

A BBC a dedikált olimpiai weboldallal elérhető információkat és az élő adást mobilon és tableten is elérhetővé teszi. A brit közszolgálati televízió egy dedikált mobil oldalt is létrehoz az eseménynek, emellett iOS és Android platformra saját fejlesztésű alkalmazásokat is készít. A sort kifejezetten okostévékre fejlesztett, HTML5-alapú alkalmazás is kiegészíti, illetve a Sony PlayStation 3 konzolgépéhez is elérhető lesz olyan program, mellyel az okostévékkel nem rendelkező felhasználók elérhetik az extra tartalmakat.

A mobil weboldal és a streaming adásfolyam egyébként nem teljesen újdonság az olimpiák történelmében, a 2004-es athéni olimpiára az NBC már létrehozott mobilra optimalizált oldalt, igaz ott adást nem közvetített a társaság, csak szöveges és képi tartalmakat. A BBC a 2008-as pekingi olimpián már közvetített videostreamet is, de csak hat csatornán.

A brit köztévé mindemellett a Twittert is aktívan használja majd a közvetítések támogatásához - Nagy-Britanniában van is mire építeni, az aktív twitterezők száma éppen nemrég lépte át az tízmilliós határt az országban.

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról