Szerző: Koi Tamás

2012. január 18. 11:45

Érkezik az LG első LTE-s tabletje

Modellfrissítés készül az LG Optimus Pad termékportfóliójában: a cég rövidesen piacra dobja az első olyan táblagépét, melyben már LTE-modem található.

A piaci trendekhez igazodva, valamint az újabb technológiáknak megfelelően felújítja első tabletjét az LG Electronics. A koreai gyártó bejelentette az Optimus Pad LTE-t, mely az első, LTE-kompatibilis táblagépe, részben a tavalyi Mobile World Congressen bemutatott Optimus Padre építve. Az újdonság amellett, hogy gyorsabb hálózati elérést biztosít elődjénél, lényegesen gyorsabb is lett - nem lehetett ugyanakkor nagy vásárlóvonzó ereje a 3D-s képrögzítőnek, ez ugyanis eltűnt a repertoárból.

Az Optimus Pad LTE - akárcsak elődje - 8,9 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkezik, melynek felbontása 1280x768 pixel, a kategória több másik tagjával, így elsősorban a Samsung hasonló képméretű kijelzővel ellátott Galaxy Tabjával megegyezően. Az IPS technológiával készült kapacitív érintőkijelző a gyártó állítása szerint ugyanakkor az egyik legjobb minőségű képet adó megjelenítő az iparágban.

Az új tablet az LTE-kompatibilis modem mellett új processzort is kapott, az NVIDIA Tegra 2-t egy 1,5 GHz-es kétmagos Qualcomm (feltehetően Krait-magos S4) chip váltja, a háttértár mérete változatlanul 32 gigabájt, a korábbi modellhez képest újdonság azonban, hogy a kapacitás microSD-kártyákkal bővíthető. A tablet az Android operációs rendszer 3.2-es verzióját (Honeycomb) futtatja, a későbbiekben ez várhatóan frissíthető lesz a 4.0-s (Ice Cream Sandwich) változatra.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A készülék a multimédiás képességei terén is jelentősen változott, így eltűnt a hátlapról a sztereoszkopikus fotókat készítő, duál kamera, melynek a helyét egy 8 megapixeles képrögzítő veszi át az Optimus Pad LTE esetében. Újdonság a DLNA-kompatibilitás, mely a médiatartalmak egyszerűbb és egységes megosztását teszi elérhetővé.

Az LG új táblagépe várhatóan a második negyedévben kerülhet forgalomba, a tervek szerint először Dél-Koreában. A cég első tabletje szintén itt jelent meg, és azóta sem igazán tudott átütő sikereket elérni más régiókban, az androidos táblagépek mezőnyében a közel féltucatnyi megoldással rendelkező Samsung Electronics megközelíthetetlennek tűnik az LG számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról