Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 30. 16:07

Megjelent a Sony Clié kéziszámítógép: főszerepben a szórakoztatás

A Sony tegnap éjjel óriási show keretében mutatta be Clié névre hallgató kéziszámítógépét. Bár a PalmOS 3.5 operációs rendszert használó számítógép megtartotta a "hagyományos" kéziszámítógép-jegyzettömb-határidőnapló funkciókat, a hangsúly a multimédiás képességekre esik.

A számítógép a Sony Memory Stick modulokkal bővíthető, így a legnagyobb méretű multimédiás alkalmazás, hang- vagy mozgóképfile számára is elegendő tárterület állhat rendelkezésre. A számítgéphez szériatartozékként jár egy 8 MByte kapacitású Memory Stick modul, de ez a média akár 64 vagy 128 MByte kapacitású változatban is megvásárolható. A Memory Stick további előnye, hogy más Sony termékekkel is kompatibilis, ezáltal nem csak memóriabővítő, hanem egyben könnyen kezelhető adathordozó is.

A Sony Electronics kéziszámítógép-üzletágának alelnöke elmondta: "A memória bővíthetősége képezi a Sony azon terveinek alapját, hogy még erősebb audio- és videoalkalmazásokkal lássa el kéziszámítógépeit. A mozgóképek, jó minőségű zenefile-ok vagy komplex játékok nagyon sok memóriát igényelnek. Miután a Memory Stick modulok már 64 és 128 MByte-os méretben kaphatók, és jövőre 256 MByte-os kivitelben is megjelennek, a Sony Clié felhasználók sosem fogynak ki a memóriából".


A Sony Clié felső részén jól látható a Memory Stick modul

A gép két változatban lesz kapható, ugyanis egy monochrome és egy színes kijelzős kivitel is csábítja a vásárlókat. Az előbbi készülék 399 dolláros áron szerezhető be. A Sony Clié főbb jellemzői:

  • 20 MHz Motorola Dragonball EZ processzor
  • PalmOS 3.5 operációs rendszer
  • 8 MByte RAM, 2 MByte Flash RAM, 8 MByte Memory Stick RAM
  • lítium-ion akkumulátor
  • USB portra csatlakozó dokkolóállomás

    A Sony Clié beépített szoftverei között - a megszokott határidőnaplón, számológépen, jegyzettömbön, stb. túl - egy gMedia nevű videolejátszó és egy PictureGear nevű képnézegető programot is találhatunk.

  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról

    AKROBATA

    5

    Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

    2024. április 17. 12:40

    Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.