Szerző: Gálffy Csaba

2011. július 12. 09:31

Itt az első Google eBooks-kompatibilis ekönyv-olvasó

Kapható az iRiver Story HD ekönyv-olvasó, amely már teljes értékű Google eBooks-kliensként használható.

HIRDETÉS

Mintegy 139 dolláros áron elérhető az első olyan ekönyv-olvasó, amely már natívan képes kezelni a Google eBooks könyvboltját. A Target szupermarketekben és online áruházban debütáló készülék WiFi-n keresztül képes kapcsolódni a Google könyvboltjához, és lehetővé teszi a könyvek megvásárlását, illetve letöltését is.

A Google hatalmas szenzációként tálalta az iRiver termékét - érthető módon, ugyanis az ekönyv-olvasók és különösen az Amazon Kindle hatalmas sikernek örvendenek az országban, egyes számítások szerint az amerikai lakosság mintegy 6 százaléka rendelkezik ilyen készülékkel, míg tablettel csak 3-4 százalék. A Google szolgáltatását azonban semmilyen készülék nem támogatta natívan - a könyvek letöltéséhez tehát számítógépre volt szükség, majd a fájlokat át kellett másolni egy (Adobe ePub kompatibilis) készülékre. Az iRiver Story HD újdonságát tehát az adja, hogy rajta keresztül végre elérhető a könyvesbolt tartalma, és a Kindle-hez vagy a Nookhoz hasonlóan számítógép nélkül lehet róla vásárlást indítani és könyveket letölteni. A hírverés mögött nyilván az áll, hogy a Google is felismerte, az over-the-air vásárlás a felhasználók számára kritikus fontosságú.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az eszköz készítői láthatóan alaposan megnézték maguknak a Kindle-t és a mögötte álló szolgáltatásokat és megpróbálták azt minél pontosabban lemásolni. Ennek megfelelően a Story HD a Kindle találó kihívója. Ára 139 dollár, amely megegyezik az Amazon üdvöskéjének árával, és ugyanúgy rendelkezik teljes billentyűzettel mint a Kindle. Az adatok szinkronizálása a felhő és a az olvasó között kétirányú, így például az androidos kliensben ott folytathatjuk az olvasást, ahol az olvasón abbahagytuk.

A Google a lassú kezdés után láthatóan egyre jobban belelendül a ekönyv-bizniszbe. Az eBooks már rendelkezik Androidon és iOS-en futó klienssel, valamint létezik hozzá alkalmazás a Chrome Web Store-ban is. A Google a kiadók felé is agresszívan terjeszti a könyváruházat, mára több mint 250 független könyvesbolt tagja a rendszernek. Az eBooks amúgy saját API-val is rendelkezik, amelyen keresztül egyedi kliensek is fejleszthetőek a rendszerben található több mint 15 millió könyv közötti keresésre.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 07:03

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.