Szerző: Bodnár Ádám

2011. június 29. 14:01

Letölthető az Office 2010 első javítócsomagja

Az Office 365 indulásával egy időben a Microsoft kiadta az Office 2010 első frissítőcsomagját is. Az Service Pack 1 pont egy évvel a szoftver tavaly júniusi debütálása után érkezik.

HIRDETÉS

Megjelent az első átfogó javítócsomag az Office 2010-hez, amely az eddig kiadott biztonsági és stabilitási frissítéseken felül új funkciókkal is felruházza az irodai rendszert. Érdekesség, hogy a tegnap rajtolt Office 365 cloudszolgáltatás árnyékában a Microsoft mennyire elhallgatta az Office 2010 SP1 érkezését, még a hivatalos Office-blogon sem említik, hogy elérhetővé vált a javítócsomag.

A kiadás meglehetősen korai, a vállalatnál eddig jellemzően másfél évet kellett várni egy-egy Office-verzió első javítócsomagjára, az időzítés azonban nem véletlen, az Office 2010 SP1-ben több olyan változtatást hajtottak végre, amely az Office 365-höz köthető. Az Outlook 2010 SP1 már támogatja az Office 365-öt, vagyis közvetlenül elérhetők belőle a Microsoft felhőjében található online postafiókok, a OneNote 2010 SP1 fájlmegnyitás menüjében pedig felbukkant a megnyitás a webről lehetőség, amivel a SkyDrive online tárhelyen tárolt jegyzetfüzeteket lehet megnyitni.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A szoftver egy éves életciklusa alatt kiadott biztonsági javítások mellett az Office 2010 SP1 elhozza a hivatalos Chrome- és IE9-támogatást a SharePoint 2010 SP-1n keresztül futtatott Office Web Applicationsbe, azaz a a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote böngészőben futó online verziójába. Az Office 2010 SP1 újdonságairól ebben a Microsoft tudásbázis cikkben és ebben a dokumentumban lehet részletesen olvasni.

A szervizcsomag egyelőre csak manuális letöltésként érhető el a Microsoft weboldalán, automatikus frissítésként egyelőre nem települ. A Microsoft általában 30 nappal az első megjelenés után teszi be a Service Packeket a frissítőszolgáltatásba, ahol azok letöltése késleltethető, így a vállalati felhasználók el tudják végezni a kompatibilitási teszteket, mielőtt megkezdenék a bevezetést. Az Office 2010 SP1 32 bites és 64 bites verziója a Microsoft weboldalán érhető el, de a felhasználók a Microsoft Update szolgáltatás elindításával is telepíthetik.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 23:25

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.