Szerző: Bodnár Ádám

2011. június 29. 14:01

Letölthető az Office 2010 első javítócsomagja

Az Office 365 indulásával egy időben a Microsoft kiadta az Office 2010 első frissítőcsomagját is. Az Service Pack 1 pont egy évvel a szoftver tavaly júniusi debütálása után érkezik.

Megjelent az első átfogó javítócsomag az Office 2010-hez, amely az eddig kiadott biztonsági és stabilitási frissítéseken felül új funkciókkal is felruházza az irodai rendszert. Érdekesség, hogy a tegnap rajtolt Office 365 cloudszolgáltatás árnyékában a Microsoft mennyire elhallgatta az Office 2010 SP1 érkezését, még a hivatalos Office-blogon sem említik, hogy elérhetővé vált a javítócsomag.

A kiadás meglehetősen korai, a vállalatnál eddig jellemzően másfél évet kellett várni egy-egy Office-verzió első javítócsomagjára, az időzítés azonban nem véletlen, az Office 2010 SP1-ben több olyan változtatást hajtottak végre, amely az Office 365-höz köthető. Az Outlook 2010 SP1 már támogatja az Office 365-öt, vagyis közvetlenül elérhetők belőle a Microsoft felhőjében található online postafiókok, a OneNote 2010 SP1 fájlmegnyitás menüjében pedig felbukkant a megnyitás a webről lehetőség, amivel a SkyDrive online tárhelyen tárolt jegyzetfüzeteket lehet megnyitni.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A szoftver egy éves életciklusa alatt kiadott biztonsági javítások mellett az Office 2010 SP1 elhozza a hivatalos Chrome- és IE9-támogatást a SharePoint 2010 SP-1n keresztül futtatott Office Web Applicationsbe, azaz a a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote böngészőben futó online verziójába. Az Office 2010 SP1 újdonságairól ebben a Microsoft tudásbázis cikkben és ebben a dokumentumban lehet részletesen olvasni.

A szervizcsomag egyelőre csak manuális letöltésként érhető el a Microsoft weboldalán, automatikus frissítésként egyelőre nem települ. A Microsoft általában 30 nappal az első megjelenés után teszi be a Service Packeket a frissítőszolgáltatásba, ahol azok letöltése késleltethető, így a vállalati felhasználók el tudják végezni a kompatibilitási teszteket, mielőtt megkezdenék a bevezetést. Az Office 2010 SP1 32 bites és 64 bites verziója a Microsoft weboldalán érhető el, de a felhasználók a Microsoft Update szolgáltatás elindításával is telepíthetik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról