Szerző: Koi Tamás

2011. május 26. 13:48

Szoftveresen is jobb lesz a módosított Galaxy Tab 10.1

Az androidos tabletek közül az egyik legvonzóbb ajánlattá válhat a Samsung hamarosan érkező, az első generációs változatnál nagyobb kijelzővel ellátott táblagépe.

A Samsung Galaxy Tab 10.1 - noha eredetileg korábban számított a megjelenésére a gyártó - heteken belül a boltokba kerülhet, ezzel az Apple iPad-termékcsaládja új, minden eddiginél potensebb kihívót kaphat. A koreai cég az utolsó pillanatban bejelentette, a tabletre az Android operációs rendszer legújabb, kifejezetten táblagépekre optimalizált 3.1- es verziója kerül, vagyis az újdonság szoftveresen többet tud majd, illetve használhatóbb lesz, mind a Vodafone választékába korábban bekerült 10.1v változat.

Amint azt korábban megírtuk, a Vodafone-nál kapható Samsung Galaxy Tab 10.1v abból a legyártott készletből származik, amit eredetileg az iPad riválisának szánt a koreai gyártó, ám az Apple iPad 2 bemutatása után módosítottak egyes műszaki adatokon, így elsősorban a készülék vastagságán. Korábbi, egymásnak ellentmondó információk szerint az eredeti változat gyártása el sem kezdődött, a Galaxy Tab 10.1v forgalmazásával azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a gyártósorok már javában üzemelhettek, amikor az Apple előrukkolt az iPad 2-vel, a felhalmozódott készletet pedig kiárusítja a Samsung.

A felhasználók számára az első és második generációs Galaxy Tab 10.1 közt egyetlen szembeötlő különbség van: a készülékek vastagsága. A Vodafone által is árult Galaxy Tab 10.1v ugyanis 10,9 milliméter vastag, ám amikor a Samsung számára nyilvánvalóvá vált, hogy az iPad 2 ennél jóval karcsúbb lett, átdolgozták a kialakítást, így a végleges változat már csupán 8,6 milliméter vastagságú (az iPad 2-nél 0,2 milliméterrel vékonyabb).

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Samsung amerikai weboldalán szereplő információk szerint az új kiadás szoftveresen is eltér majd a régitől: a tabletre már az Android OS 3.1-es verziója kerül gyárilag (noha a korábbi információk arról szóltak, hogy a Honeycomb kódnéven futó 3.0-s változatot futtatja majd a tablet), mely több, elsősorban a kezelőfelületet érintő újítást tartalmaz majd. Az új operációs rendszer emellett a gyári programokból is a legfrissebb, nagyobb kijelzőkre optimalizált változatokat tartalmazza, valamint több USB-s beviteli eszközt támogat mint elődje.

A Vodafone lapunk megkeresésére közölte, a 10.1v típus az új változat megjelenése után szintén megkapja majd az újabb szoftvert, vagyis a két tablet közt a frissítés telepítését követően továbbra is csak a vastagság marad az egyetlen különbség.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról