Szerző: Bodnár Ádám

2011. március 16. 09:43

Volt Microsoft-dolgozók számolnának le az IE6-tal

A volt Microsoft-alkalmazottak által alapított Browsium azt ígéri, szoftverével az IE6-ra optimalizált weboldalak módosítás nélkül működnek IE8-on, így a régi böngészőhöz kompatibilitási okok miatt ragaszkodó vállalatok, szervezetek lecserélhetik az IE6-ot és az alatta futó Windows XP operációs rendszert is modernizálhatják.

Az IE6 nem szabványos HTML kódokat és technológiákat követel meg a weboldalaktól, nagyon sok biztonsági lyuk tátong rajta - évek óta már a Microsoft sem ad ki hozzá javításokat, nem támogatja azt. Mégis, a NetMarketShare statisztikái szerint az Internet Explorer 6 világpiaci részesedése 11 százalék felett van és ezzel még mindig a harmadik legnépszerűbb böngésző az IE8 és a Firefox 3.6 mögött, megelőzve az IE7-et, a Chrome-ot, a Safarit és az Operát.

Noha az Internet Explorer 6 részesedése mára jelentősen visszaszorult, még mindig vannak olyan szervezetek, amelyek ezt használják, mivel az évezred elején fejlesztett üzleti alkalmazásaik csak ezzel működnek helyesen. Ezeknek az alkalmazásoknak az átírása vagy újraírása jelentős költséget emésztene fel a Browsium szerint - sok helyen Windows 7-en futtatott Windows XP virtuális gépeken működő IE6-tal hidalják át ezt a problémát, azonban a virtuális gépek kezelése újabb költségeket szülhet.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Browsium által kiadott UniBrows egy IE8 fülben jeleníti meg az IE6-ra optimalizált weboldalakat és webalkalmazásokat az eredeti renderelőmotor, JavaScript-motor, ActiveX és biztonsági beállítások mellett. Az adminisztrátorok szabályrendszereket vehetnek fel, meghatározhatják hogy melyik oldalakat vagy doméneket jelenítse meg az IE6 motor és melyiket az IE8. A Microsoft március 15-én adta ki az Internet Explorer 9 végleges változatát, a UniBrows IE9-vel kompatibilis verzióján a Browsium már az utolsó simításokat végzi.

A UniBrows 60 napig működő próbaverziója letölthető a vállalat weboldaláról. A szoftver az 5-15 ezer PC-vel rendelkező vállalatok számára 5 ezer dolláros egyszeri díjért és PC-nként 5 dolláros éves díjért vásárolható meg.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.