Szerző: mz

2000. augusztus 22. 20:48

A HP harmadik negyedévi eredményei

A Hewlett-Packard Company (NYSE: HWP) által ma nyilvánosságra hozott adatok szerint a cég 15 százalékos árbevétel-növekedést ért el a 2000. július 31-én véget érő harmadik pénzügyi negyedévben. Az egy részvényre jutó korrigált nyereség (EPS) 97 centes értéke 37 százalékos növekedést jelez az elmúlt év hasonló időszakához képest.
A vállalat azt is bejelentette, hogy igazgatótanácsának jóváhagyása alapján kettédarabolja törzsrészvényeit, azaz a részvények tulajdonosai minden egyes papírjuk helyett kettőt kapnak cserébe. A részvényekre és a részvényegységre vonatkozó adatok nem tükrözik a részvénydarabolást.
A nettó árbevétel 10,3 millió dollárról 11,8 millió dollárra emelkedett a múlt év harmadik negyedéve óta. Az egy részvényre jutó, higított alapon számított nyereség (EPS) 99 centet tett ki. Ez az érték a negyedév során elért tőkenyereséget is tartalmazza. A tőkenyereség hatását leszámítva 97 centre csökken a részvényegységre jutó, higított alapon számított nyereség a vállalat mintegy 1,05 milliárd törzsrészvényére és részvénnyel egyenértékű értékpapírjára nézve. Az elmúlt év hasonló időszakának egy részvényre jutó, korrigált, higított alapon számított nyeresége 71 cent volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról