Szerző: Dojcsák Dániel

2010. november 23. 14:47

Megcsalja a Csajok és Pasik az iWiW-et

Ahogyan a felhasználók elkezdtek a magyar közösségi oldalról szép lassan átvándorolni a Facebookra, a fejlesztők számára is egyre vonzóbb lett a magyar közönséget megszólítani ott, vagy ott is. A randialkalmazások közül elsőként a Csajok és Pasik ugrott.

A Csajok és Pasik sikeres iWiW-alkalmazásként kezdte, majd a közösségi hálózaton belüli népszerűséget sikerült jelentős részben átkonvertálni a különálló weboldalra is, ahol egy teljes értékű társkereső szolgáltatás épült ki. A következő lépés nem túl nagy meglepetés, az iWiW után a Facebookot vette célba a cég. A Csajok és Pasik egyébként már több mint 700 ezer regisztrációval büszkélkedhet.

Ezt szereti a nép, erre kell menni

"A Facebook népszerűségének növekedését mi sem hagyhattuk figyelmen kívül. Azt gondoljuk, hogy a közösségi média nyújtotta eszközöket egy párkereső szolgáltatásnak kézenfekvő használni, folyamatosan beépíteni" - írja a The Cook Kft. Mivel a 20-30 éves korosztály után az elmúlt időszakban a tinédzserek és az idősebb korosztály is egyre nagyobb létszámban képviseli magát a Facebookon, ezért ma már a legtöbb online fókuszú szolgáltató nem tévedhet nagyot, ha erős jelenlétet épít ki ott is.

Sőt, maga a társkeresés és a randizás is egy működő lehetőség a közösségi hálózaton, a Csajok és Pasik fejlesztőit is bátorította, hogy több nemzetközi nagy társkereső is megtalálható a Facebookon. A legismertebb ezek közül nemzetközi berkekben az Are You Interested In? nevű, aminek sok millió felhasználója van már. A magyar társkereső azonban nem telített, sőt, inkább üres piacra érkezik, ugyanis a hazai felhasználók jellemzően nem vegyülnek a külföldi szolgáltatásokon, s leszámítva a technológiai területeken jártas embereket, a magyarok ragaszkodnak a magyar nyelvű felületekhez és szolgáltatásokhoz. A Facebookra való csatlakozási hullám is akkor indult meg anno, amikor elkészült a közösségi munkával létrehozott magyar nyelvű lokalizáció.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Sok más szolgáltatóval szemben, a Csajok és Pasik Facebook-oldal nem egy egyszerű rajongói klubot, vagy hírterjesztési csatornát hozott létre, hanem okosan a különálló weboldal fizetős szolgáltatásával kapcsolta össze a közösségi oldalt. A weboldalra a regisztráció ingyenes, de a párkeresés fejlettebb funkciói csak prémium tagság mellett érhetőek el. A magyar ismerkedős szolgáltatások közül a Csajok és Pasik az első, ami a Facebookon erős jelenlétet igyekszik kiépíteni, amivel könnyen megszerezheti hosszú időre ezt a piaci részt is.

A további tervek közt szerepel például az is, hogy a szolgáltató weboldalán be lehessen lépni Facebook-azonosítóval is. A szolgáltatás jelenleg fejlesztői stádiumban van még, a cikkben látható képernyőmentéseket a fejlesztőtől kapta a HWSW. Elméletileg ma délután indul útjára a facebookos Csajok és Pasik, s onnantól kezdve már nem csak iWiW-en értékelhetik egymást a szinglik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról