Szerző: Koi Tamás

2010. február 10. 14:28

Közösségi mobilt készít a Samsung és az LG

A barcelonai Mobile World Congress közeledtével egyre több mobiltelefon-gyártó jelenti be előzetesen új készülékeit. A Samsung és az LG most két, szinte teljesen egyforma érintőkijelzős mobilról lebbentette fel a fátylat.

LG Mini

Az LG hamarosan piacra kerülő GD880 típusú mobilja méretei alapján kapta a Mini nevet: a cég állítása szerint az újdonság a piacon ma elérhető egyik legkisebb és legkeskenyebb teljes érintőkijelzős mobil lesz (a készülék méreteit ettől függetlenül egyelőre nem közölte a gyártó). A számos korábbi készüléken megtalálható S Class UI-t futtató telefon előlapjára egyáltalán nem kerülnek gombok, a felületet szinte teljes egészében a 3,2 hüvelykes képátlójú, 480x854 pixeles felbontású, 16:9-es képarányú érintőpanel foglalja el.

A koreai gyártó telefonján a manapság népszerű közösségi szolgáltatásokhoz kulcsrakész szoftverkörnyezetet kínál: a mobil repertoárjához gyárilag hozzátartozik a Facebook- és a Twitter-kliens. A programok a kor elvárásainak megfelelően alkalmasak arra, hogy a telefon kezdőképernyőjén megjelenítsék a kapcsolatok státuszát is, valamint az állapotfrissítések a névjegyzékben is megjelennek azoknál bejegyzéseknél, melyekhez hozzá lett rendelve valamelyik szolgáltatás profilja.

\"\"

A 7,2 Mbps letöltési sávszélességű HSDPA-kapcsolatra képes GD880 Bluetoot-modul, Wi-Fi rádió és aGPS is kerül majd, az LG emellett egy 5 megapixeles képérzékelővel rendelkező, arcfelismerő autófókusszal ellátott kamerát is integrál a telefonba. A GD880 megjelenése márciusra várható, a készülék árát egyelőre nem közölte a gyártó.

Samsung Monte

Hasonló képességű mobil a Samsung ma bejelentett típusa, az S5620, vagyis a Monte, mely szintén elsősorban a népszerű közösségi szolgáltatások integrációjával próbál piacot hódítani magának. A TouchWiz 2.0 Plus kezelőfelületbe éppúgy integrálták a Facebook és a Twitter-modult, mint az LG GD880 esetében a Samsung mobilja emellett számos azonnali üzenetküldő alkalmazáshoz kínál hozzáférést.

\"\"

A Samsung új telefonján a 3 hüvelykes képátlójú, kapacitív érintőkijelző 240x400 pixeles felbontást kínál, az alapfelszereltség része itt is a Bluetooth és a Wi-Fi rádió, az aGPS helymeghatározó modul, valamint a 3,6 Mbps sávszélesség elérésére képes HSPA-modem. A telefon a már említett közösségi szolgáltatások mellett Exchange Activesync támogatást is nyújt, valamint Google Sync pluginnel is rendelkezik. A Monte-ba egy 3,2 megapixeles szenzorral ellátott, mosoly- és arcfelismerésre is képes kamera került.

A Samsung Monte piaci megjelenése az év első felében várható, árról egyelőre nem közölt információt a gyártó.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról