Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 10. 12:13

Jól sikerült az Applied Material legutóbbi negyedéve

A világ legnagyobb félvezetőgyártáshoz szükséges berendezéseket gyártó cége a július 30-ával végződő pénzügyi negyedévét 2,73 milliárd $-os forgalommal és 604 millió $-os nettó nyereséggel zárta. Az Applied Materials forgalma a tavalyi hasonló időszakhoz képest (1,49 milliárd $) 83%-kal nőtt, míg az idei előző negyedéves 2,19 milliárd $-hoz képest 25%-os volt a növekedés. A nettó nyereség a tavalyi hasonló időszakban 256 millió $ volt, míg az idei előző negyedévben 459 millió $. Az eredmények a Wall Street várakozásainál 3%-kal jobbak voltak.

James C. Morgan, az Applied Materials elnök-vezérigazgatója szerint a kilátások továbbra is jók, mivel a 0,18 mikronos gyártási kapacitással kapcsolatos beruházási kiadások jelentősek a különféle Internetes, kommunikációs és digitális eszközök miatt. A 300 mm-es lapkákra történő áttérés és a 200 mm-es lapkák további növekedése egyaránt hozzájárulnak a növekedéshez.

A július 30-ával zárult negyedévben az Applied Materials új rendelésállománya 3,28 milliárd $ volt - ez volt az első negyedéves időszak, hogy a rendelésállomány átlépte a 3 milliárd $-t. Az idei előző negyedéves rendelésállomány 2,93 milliárd $ volt.

A cég a tegnapi tőzsdei napot 1,56$-os emelkedéssel 72,12$-on zárta.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról