Szerző: Bizó Dániel

2009. május 20. 16:30

Itt a Red Hat Linux Enterprise 4 utolsó kiadása, a 4.8

Megjelent a Red Hat Enterprise Linux (RHEL) előző, 4-es generációjának legújabb főkiadása, a 4.8. Az új változat nem csak hibajavításokat és biztonsági patcheket, de számos képességet is továbbfejlesztett, összhangban a hétéves termékéletciklussal. Ez a RHEL 4 utolsó nagy frissítése.

Az RHEL 4 eredetileg 2005 februárjában jelent meg, és azóta nyolc további alverzióban adta ki a vállalat. A 4.8 által képviselt továbbfejlesztések öt fókuszponttal rendelkeztek, jelesül a virtualizációs teljesítmény és skálázódás továbbfejlesztése, javított együttműködés Windowsos hálózatokkal és fájlrendszerek támogatása, az általános teljesítmény fokozása, valamint a javított tárolófelügyelet.

A virtualizációs továbbfejlesztés a meghajtóprogramok KVM-virtuális környezetre történő optimalizálását jelenti, hogy megfelelő teljesítményt kínáljanak a virtualizált RHEL 4.8 vendégek az RHEL jövőbeni kiadásaiba belekerülő KVM-hypervisoron. Mindez nem érinti a Xen támogatását, az RHEL 4 generáció továbbra is futtatható Xenen. Megemelkedett a virtuális gépekhez rendelhető diszkek száma is, 16-ról 256-ra. A frissített Samba lehetővé teszi, hogy az RHEL munkacsoport fájlszerverként funkcionáljon Windows desktop környezetekben, mellőzve a Client Access Licensek iránti igényt.

Az RHEL 4 generáció ezzel belépett a terméktámogatás második fázisába. Több jelentős frissítést már nem kap a platform, a következő közel 3 év során azonban a Red Hat továbbra is karbantartja a kódot, biztosítja a kritikus hibák javítását, egyúttal felkészíti ügyfeleit az RHEL 5 vagy 6 rendszerekre való migrálásra. E hónap végével megszűnik az RHEL 2.1 támogatása. Az RHEL 3.9 2010 októberéig, a 4.8 2012 februárjáig, míg a még frissítési terméktámogatási ciklusban lévő 5-ös generáció 2014 márciusáig támogatott. Egy tavaly évvégi változtatás értelmében az 5.3-tól kezdődően az egyes alverziókat már 18 hónapon át támogatja a Red Hat, az ügyfelek nem kényszerülnek rövid időn belül mindig a legújabb kiadásra frissíteni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 02:47

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.