Szerző: mz

2000. július 28. 19:59

Közös festékkazetta-szabvány

A Hewlett-Packard Company és a Xerox Corporation bejelentette, hogy a National Committee for Information Technology (NCITS - Országos Információtechnológia Bizottság) jóváhagyta egy, a festékkazetták kapacitását mérő szabvány kidolgozását. A tesztszabványoknak köszönhetően -amelyek a három szervezet által megállapított, felülvizsgált és jóváhagyott kritériumokon, valamint más gyártók véleményén alapulnak majd - a vásárlók egy lépéssel közelebb kerülnek ahhoz, hogy megalapozott információk alapján hozzák meg döntésüket, melyik festékkazettát vásárolják meg.
"A szabvány teszt módszer bevezetése azért fontos, mert a nyomtatási iparágban jelenleg nincs következetes módszer annak meghatározására, hogy egy festékkazettával hány oldalt lehet kinyomtatni" - nyilatkozta Alan Efrona Xerox Supplies Group marketing alelnöke. "Jelenleg minden festékkazetta gyártó kialakítja a saját tesztmódszerét és a saját mérései eredményét hozza nyilvánosságra. Nyilvánvaló, hogy ez nagyon zavaró a fogyasztó számára, az egységes szabvány kialakítása tehát hatalmas lépést jelent a helyes irányba."
A csoportos erőfeszítés 1999 szeptemberében indult, amikor a HP jóváhagyta az IDC tesztelési technológiát. Azóta a HP, a Xerox és a Lexmark a fogyasztók érdekeiért tevékenykednek ezen a téren.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról