Szerző: Vörös Péter

2000. július 28. 13:29

Alkatrészhiány miatt 250 millió $-os bevételtől esett el az IBM PC részlege a második negyedévben

Az IBM PC divíziója a második negyedévben 69 millió $-os veszteséget realizált, szemben az első negyedéves 169 millió $-ral - ebben az igen komoly alkatrészhiány gondok is szerepet játszottak. Idén 1 milliárd $-ral csökkenti e divízió a költségeit. A hiányok az előrejelzések szerint augusztus végéig fognak tartani, azaz a harmadik negyedéves eredményeket is érinteni fogják - ez a szezonálisan erősnek számító időszaknál különösen zavaró.

A Netfinity és a ThinkPad a PC divízió egyedüli nyereséges termékei, az alkatrészgondok miatt az IBM csak késlekedve tudja teljesíteni a rendeléseket. Állítólag az alaplapokkal kapcsolatosak a fő ellátási gondok. A Netfinity esetében a márciusban bemutatott A100-as szervereket érinti az alkatrészhiány.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról