:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 28. 13:11

Microsoft 'Whistler': béta verzió októberben

A Microsoft a Whistler-ben ígéri a Windows 95/98/Me és az NT/2000 "egyesítését" (korábban az NT5/2000-rel kapcsolatban is voltak már hasonló ígéretek). A Whistler alapja az NT/2000 lesz, de a célpiac egyértelműen tartalmazza az otthoni felhasználókat is.

A Windows Millennium/Me megjelenése szeptemberben várható, ez a Windows 98 utódja. A Whistler béta verziójának megjelenését idén októberre ígéri a Microsoft. A jelenlegi tervek szerint az MS a Whistler-rel mond végleg búcsút a korábbi DOS kódnak, ezentúl egyetlen kódbázison fog alapulni az összes Windows op rendszer. Az elemzők szerint a Whistler végleges változata a jövő év negyedik negyedévében várható.

A Microsoft azt is bejelentette, hogy a Windows 2000-hez szánt első Service Pack augusztus 1-én jelenik meg. A Windows 2000 Data Center változatát pedig augusztus 11-re ígéri a Microsoft.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.