:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 27. 11:09

Több, mint 11%-kal csökkent a Rambus részvényárfolyama az Intel Pentium 4 SDRAM / DDR DRAM támogatásával kapcsolatos döntés után

Az Intel kedden jelentette be azt, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a Pentium 4-hez olyan chipset-et is fognak gyártani amely nem csak a Rambus DRAM, hanem az SDRAM ill. DDR DRMA memóriát is támogatja - asztali és szerver PC-kre vonatkozóan egyaránt. Mindez újabb rossz hírt jelent a Rambus számára azután, hogy az Intel július elején tette közzé benchmark eredményeit, amely szerint a Pentium III számítógépeknél az SDRAM jobban teljesített, mint az RDRAM - az ára pedig közel háromszorosa az SDRAM-énak.

A Rambus részvényárfolyama 9,5$-ral csökkent és 75,50$-on zárta a tegnapi tőzsdei napot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

weekly

0

Mit adott nekünk a GSM?

2024. április 26. 10:20

Hazánkban harminc éve indultak az első GSM-hálózatok, ennek elő- és utóéletéről csevegünk kicsit ebben az adásban.

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.