:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 27. 10:35

Rosszul sikerült az Emachines második negyedéve

A Wall Street előrejelzéseinek megfelelően 47,4 millió $ lett az igen olcsó PC-iről ismert amerikai cég nettó vesztesége a második negyedévben, a tavalyi év hasonló időszakában a veszteség 2,9 millió $ volt. Még súlyosabb viszont az, hogy a cég forgalma a tavalyi 213,9 millió $-ról 124,5 millió $-ra csökkent. Ez utóbbi mögött részben az igen jelentős eladatlan készletek állnak.

A cég e hónap elején már figyelmeztette a Wall Street-et az alacsonyabb várható forgalomra és nyereségre, a most bejelentett eredmények a figyelmeztetésnek megfelelően alakultak. A cég szerint a gyengébb eredmények a PC piac általános lassulásának valamint a tavalyi kiemelkedően magas PC eladásoknak köszönhető.

Az Emachines 326.000 PC-t adott el az idén, ez 29%-kal kevesebb, mint tavaly. A tavalyi átlagár 566$ volt, az idei 501$. Az Emachines piaci részesedése a PC Data piackutató cég szerint még így is nőtt: az előző negyedévhez képest 2,6%-kal, és a tavalyi évhez képest 9,1%-kal.

Az Emachines a tegnapi napot 0,16$-ral emelkedve 2,91$-on zárta.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.