Szerző: Vörös Péter

2000. július 26. 15:51

PowerBook G4 'Mercury' - széles képernyős laptop az Apple-től

A Mercury lesz az első PowerPC G4 processzorra épülő laptop, ráadásul vékonyabb és könnyebb is lesz, mint a hasonló kategóriájú PC laptop-ok - és természetesen a design is méltó lesz az Apple-hez.

A főbb paraméterek: 400-500 MHz-es Motorola G4-es chip (ez még növekedhet a tényleges piacra kerülésig, attól függően, hogy az IBM és a Motorola milyen PowerPC G4-es processzort tud majd szállítani). Kijelző: több, mint 15"-os átmérőjű TFT LCD, DVD-ROM, 1 FireWire port, 2 USB port, 1 Type 2-es PC Card, modem, S-video jack, audio ki- és bemenet. Ezenkívül az Apple kábel nélküli technológiáját, az AirPort-ot is támogatja a Mercury.

Jelenleg a Mercury előzetes tesztelése folyik az Apple kaliforniai központjában. Az Apple a Mercury piacra dobását a januári, San Francisco-i Macworld Expo kiállításra tervezi, a várható ár egyelőre nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról